Doi cetateni irakieni ascunsi in portbagaj, depistati la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II. Soferul este roman

news

Migranti

Pe 27 iunie 2024, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II, judetul Arad, au descoperit doi cetateni irakieni ascunsi in portbagajul unui autoturism condus de un cetatean roman in varsta de 42 de ani.

Autoturismul, inmatriculat in Romania, avea ca destinatie Ungaria si a fost o tentativa de trecere ilegala a frontierei, in vederea ajungerii in tari din vestul Europei.

Incidentul a avut loc pe sensul de iesire din tara, cand soferul s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera. In baza profilului de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit al vehiculului, descoperind cei doi cetateni irakieni ascunsi in portbagaj, in spatele unor bagaje.

Cei doi barbati au fost condusi la sediul sectorului politiei de frontiera pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, autoritatile au stabilit ca acestia erau cetateni din Irak, intrati legal in Romania.

Avand in vedere cele constatate, soferul autoturismului este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar cei doi cetateni irakieni sunt cercetati pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Politistii de frontiera au demarat cercetarile, urmand ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse masurile legale necesare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: