Moldova a blocat inca sapte site-uri de propaganda ale Rusiei. In total, sunt peste 70 de site-uri blocate

externe

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) a solicitat blocarea accesului utilizatorilor din Republica Moldova la alte sapte site-uri. Este vorba de sase portaluri de stiri din Rusia si un portal de propaganda anti-UE.

Operatorii de telefonie mobila si internet din R.Moldova au publicat lista paginilor web care au fost blocate:

nuacum.eu
ng.ru
ria.ru
gazetacrimea.ru
crimea.gov.ru
crimea.ria.ru
crimea24tv.ru

Daniela Minzat, purtatoare de cuvant a SIS, a confirmat pentru Ziarul de Garda blocarea paginilor web.

Deputatul rus Leonid Kalasnikov, seful comitetului Dumei ruse pentru relatii cu statele CSI, a spus ca blocarea site-urilor media a avut loc din nevoia de a limita influenta Rusiei inaintea alegerilor moldovene.

„Ei (autoritatile de la Chisinau – n.r.) isi rezolva propriile obiective. Acum ei merg spre alegeri si, bineinteles, ca au nevoie sa deconecteze Rusia”, a spus Kalasnikov.

Dupa sistarea starii de urgenta pe teritoriul Republicii Moldova, atat televiziunile care aveau licentele suspendate, cat si peste 70 de site-uri blocate in acea perioada raman inaccesibile publicului.

In urma cu o saptamana, presa de la Chisinau semnala aparitia unui nou canal de televiziune online dedicat Moldovei, MD24, care transmite de la Moscova si care ar promova politicieni afiliati oligarhului pro-rus Ilan Sor, condamnat in Moldova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: