Israelul continua sa bombardeze suburbiile Beirutului

externe

Armata israeliana a declarat ca a vizat vineri sediul central al Hezbollah aflat in suburbiile sudice ale Beirutului, intr-un atac care a zguduit capitala libaneze si a ridicat nori grosi de fum deasupra orasului, potrivit Reuters.

Televiziunea al-Manar a Hezbollah a informat ca patru cladiri au fost distruse in urma unor lovituri care au cauzat si multe victime, marcand o escaladare majora a conflictului Israelului cu Hezbollah.

Intr-o declaratie televizata, purtatorul de cuvant al armatei israeliene Daniel Hagari a declarat ca centrul de comanda se afla adanc in zonele civile.

Filmarile difuzate de al-Manar TV au aratat cel putin un crater fumegand la locul atacului.

Surse de securitate din Liban au spus ca atacul a vizat o zona in care se afla de obicei oficiali de rang inalt din Hezbollah. A fost cel mai puternic atac din Beirut in aproape un an de conflict intre Hezbollah si Israel.

Beirutul a fost bombardat la scurt timp dupa ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis ca va continua atacurile asupra luptatorilor sustinuti de Iran, intr-un discurs la ONU, in timp ce sperantele pentru o incetare a focului care ar putea impiedica un razboi regional total s-au indepartat.

Conflictul intre Israel si Hezbollah a escaladat brusc in aceasta saptamana, starnind temeri privind un conflict si mai distructiv intre adversarii puternic inarmati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: