PNL a retras Legea Iohannis: „Subiectul pentru noi este unul inchis”. Presedintele a anuntat ca nu doreste sa candideze la Parlament

politica

Ionut Stroe

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat viner,  despre proiectul care ii dadea posibilitatea sefului statului sa candideze pe lista unui partid, ca parlamentari initiatorii au depus in aceasta dimineata o cerere de retragere a amendamentului de pe agenda parlamentara. „Subiectul pentru noi este unul inchis”, a precizat Stroe.

”Este foarte bine ca s-a lamurit aceasta situatie. Subiectul pentru noi este unul inchis, in mod evident. S-a speculat foarte mult din punct de vedere politic, pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, iata declaratiile presedintelui lamuresc”, a spus purtatorul de cuvant al PNL, dupa sedinta conducerii PNL, citat de news.ro.

Ionut Stroe a mentionat ca ”niciodata nu a negat presedintele Nicolae Ciuca o intelegere cu social-democratii, in ceea ce priveste promovarea unui demers legislativ, care sa lamureasca acest cadru legislativ, care practic da un drept constitutional oricarui presedinte, nu neaparat celui in functie, de a candida la parlamentare”.

El a precizat ca este dreptul presedintelui de a nu dori sa candideze. ”Nu are legatura cu demersul nostru legislativ, pe care, inca o data va spun, il consideram incheiat. De altfel, parlamentari initiatorii chiar depus in aceasta dimineata o cerere de retragere a amendamentului de pe agenda Parlamentului”, a spus Stroe.

Purtatorul de cuvant al PNL a completat ca au retras acest amendament, tocmai pentru a nu se mai specula politic si a se interpreta ca modificarea cadrului legislativ, care da acest drept constitutional oricarui presedinte in functie cand alegerile se suprapun, sa fie eliminat.

”Eu cred ca agenda, in momentul de fata, este cat se poate de lamurita”, a subliniat Stroe.

Citeste si: Iohannis, anunt inainte de decizia BEC: „Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astazi Biroul Electoral Central”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: