PNL anunta ca nu mai vrea sa aiba de a face cu Ciolacu dupa alegeri: „A fost un compromis pe care l-am facut acum trei ani de zile”

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat vineri, dupa o sedinta a conducerii partidului,  ca premierul Marcel Ciolacu „isi doreste aceasta apropiere de PNL in interes electoral, pentru ca vrea sa ofere o perspectiva celor din PSD si sustinatorilor in ceea ce priveste guvernare, dar lucrul asta nu se va intampla”. Stroe a spus ca liberalii isi doresc o guvernare de dreapta si „un Partid National Liberal care sa fie vioara intai a viitoarei guvernari”.

Ionut Stroe a fost intrebat si despre afirmatia presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind o posibila continuare a coalitiei cu PNL dupa alegeri.

”In mod evident ca premierul Ciolacu isi doreste aceasta apropiere de PNL in interes electoral, in sensul in care vrea sa ofere o perspectiva celor din PSD si sustinatorilor in ceea ce priveste guvernare. Dar lucrul asta nu se va intampla, pentru ca v-am spus-o de la bun inceput, a fost un compromis pe care l-am facut acum 3 ani de zile, a fost singura posibilitate in a asigura o majoritate parlamentara care sa asigure functionalitatea si stabilitatea mult dorita a guvernarii. Altfel, probabil, am fi angajat un risc enorm sa ajungem in situatie altor tari, chiar din vecinatate, care din sase in sase luni organizeaza alegere anticipate”, a explicat Stroe, citat de news.ro.

”Pana la urma, am ajuns la capatul unui ciclu electoral, romanii sunt chemati sa hotareasca in mod clar si ferm care este optiunea urmatorilor patru ani. Ne dorim o guvernare de dreapta, ne dorim un Partid National Liberal care sa fie vioara intai a viitoarei guvernari”, a declarat Stroe.

Ionut Stroe a mentionat ca liberalii au o obligatie sa termine aceasta guvernare.

”In mod evident ca relatiile cu social-democratii nu traverseaza o perioada fasta. In mod evident ca tensiunile din ultima vreme si-au pus amprenta asupra relatiei pe care, din pacate, o mai avem, in foarte putine privinte, cu social-democratii. Avem o obligatie, in schimb, atat noi cat si ei, sa terminam aceasta guvernare, sa asiguram functionalitatea si stabilitatea unei guvernari, lucru care, probabil, se va mai intampla, chiar daca cu sincope si dificultati, doua luni de zile, pana cand romanii, practic, vor restabili prin vot cine este in masura a conduce aceasta tara. Optiunea noastra este evident pe zona de dreapta”, a spus Stroe.

Purtatorul de cuvant al PNL a continuat: ”Este o obligatie aceasta coalitie, o obligatie angajata si asumata public in fata romanilor. Nu cred ca vreun partid isi poate permite ca, in decursul ultimelor doua luni de guvernare, sa induca aceasta instabilitate sau haos politic. Dar lucrul acesta, bineinteles, va fi facut in cu totul alti termeni decat cei in care am lucrat aproape trei ani de zile”.

”Recunoastem, sunt tensiuni, sunt situatii extrem de dificile, discutiile in cadrul coalitiei aproape ca nu mai exista, dar exista o obligatie si trebuie sa o onoram”, a completat Ionut Stroe.

Stroe a comentat si ordinul dat de Nicolae Ciuca liderilor de filiale pentru a forma majoritati de dreapta.

”Este absolut firesc, este absolut normal, este natural ca privirea noastra sa se indrepte catre dreapta. Suntem partidul de dreapta cel mai mare, suntem in mod traditional partidul integrator al tuturor curentelor ideologice de dreapta din Romania. E firesc, as spune, sa incerci sa construiesti un bloc politic de dreapta pentru viitoarea guvernare, cum la fel, poate chiar in consiliile locale, si consiliile judetene sa incercam sa realizam acest lucru. Ati vazut in exprimarea publica a presedintelui idei la care tinem, o recomandare, care a fost facuta chiar organizatiilor judetene, sa incerce sa constituie majoritati de dreapta acolo unde se poate”, a spus Stroe.

Despre majoritatea pentru Consiliul Municipal in Bucuresti, Stroe a precizat ca nu e vorba de negocieri, ci ”este o apropiere cat se poate de fireasca si naturala”.

”De altfel, nu in putine randuri l-ati vazut pe presedintele Ciuca alaturi de primarul ales capitalei Nicusor Dan. Apeluri la maturitate, la ratiune, la apropiere intre fortele de dreapta din Bucuresti, dar si din restul tarii au fost facute de ambele voci”, a precizat Stroe.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: