Un memorial cu numele surorilor Bronte scris gresit si-a primit punctele inapoi

life

Cu doar cateva miscari de pensula, surorile Bronte si-au recuperat punctele. La mai bine de opt decenii dupa ce a fost instalat la Westminster Abbey din Londra, un memorial pentru cele trei scriitoare a fost modificat joi pentru a restabili tremele – cele doua puncte de deasupra literei „e” din numele lor de familie, potrivit AP.

Punctele – care indica faptul ca numele este pronuntat „brontay” mai degraba decat „bront” – au fost omise atunci cand tablita de piatra care le comemora pe Charlotte, Emily si Anne a fost ridicata in Coltul Poetilor din manastire in octombrie 1939, imediat dupa izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Ele au fost pictate la loc dupa ce istoricul Bronte Sharon Wright, editor al Bronte Society Gazette, a ridicat problema decanului de Westminster David Hoyle. Manastirea i-a cerut pietrarului sau sa bata punctele, iar custodelui sa le picteze.

„Nu exista nicio inregistrare pe hartie pentru cineva care sa se planga de asta sau sa mentioneze asta, asa ca am vrut doar sa o corectez. Aceste trei femei din Yorkshire isi merita locul aici, dar merita si ca numele lor sa fie scris corect”, a spus Wright.

Se crede ca tatal celor trei scriitoare, Patrick, si-a schimbat ortografia numelui de familie din Brunty sau Prunty cand a mers la universitate in Anglia.

Crescute in Yorkshire, toate cele trei surori au murit inainte de a implini 40 de ani, lasand in urma romane durabile, inclusiv „Jane Eyre” a lui Charlotte, „La rascruce de vanturi” a lui Emily si „Necunoscuta de la Wildfell Hall” a lui Anne.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: