Noi explozii in Beirut in primele ore ale zilei de sambata. O lovitura masiva israeliana l-ar fi vizat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah

externe

Noi explozii s-au auzit in apropiere de Beirut, la primele ore ale zilei de sambata, iar armata israeliana afirma ca a lovit lansatoare Hezbollah si ca a interceptat rachete, ceea ce Hezbollah a negat.

Un val de raiduri aeriene a lovit suburbiile din sudul Beirutului sambata dimineata, in timp ce Israelul a intensificat atacurile asupra Hezbollah, dupa o lovitura masiva asupra centrului de comanda al miscarii sustinute de Iran, care aparent l-a vizat pe liderul Hassan Nasrallah, transmite Reuters.

Comandantul unitatii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, ar fi fost ucis, in timp ce este verificat statutul seful Hezbollah, Hassan Nasrallah, desi anterior o sursa apropiata Hezbollah a declarat ca el este in viata.

Intre timp, presedintele american, Joe Biden a ordonat Pentagonului sa ”evalueze si sa ajusteze, daca este necesar, postura de forta a SUA” in Orientul Mijlociu.

Martorii Reuters au declarat ca au auzit mai multe explozii in Beirut in primele ore ale zilei de sambata.

Seful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost de negasit dupa loviturile Israelului asupra suburbiilor sudice ale Beirutului vineri seara, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata grupului armat libanez.

La cateva ore dupa lovituri, Hezbollah nu a facut nicio declaratie cu privire la soarta sa. O sursa apropiata Hezbollah a declarat anterior pentru Reuters ca Nasrallah este in viata, iar agentia de stiri iraniana Tasnim a raportat, de asemenea, ca acesta este in siguranta.

Un inalt oficial iranian din domeniul securitatii a declarat pentru Reuters ca Teheranul ii verifica statutul.

Comandantul unitatii de rachete a Hezbollah a fost ucis, afirma Israelul

In timp ce loviturile israeliene au continuat asupra Beirutului in primele ore ale zilei de sambata, armata israeliana a declarat ca i-a ucis pe comandantul unitatii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, si pe adjunctul sau, Hossein Ahmed Ismail, in sudul Libanului.

De asemenea, armata israeliana afirma ca a lovit lansatoare ale Hezbollah. Intr-o declaratie pe canalul sau Telegram la scurt timp dupa ora locala 1 a.m., armata israeliana a declarat:

”In ultima ora, avioanele de lupta ale IAF au lovit zeci de lansatoare ale Hezbollah indreptate catre civili israelieni, precum si cladiri in care erau depozitate arme in mai multe zone din sudul Libanului”.

In plus, armata a precizat ca a atacat tinte ale Hezbollah din Tyr, adaugand ca sirenele israeliene de avertizare privind rachetele au sunat in Safed si in zona inconjuratoare din Galileea Superioara, in nordul Israelului.

Hezbollah a negat existenta armelor in cladirile lovite

Hezbollah a negat sambata ca ar exista arme sau depozite de arme in cladirile care au fost lovite intr-un atac israelian asupra suburbiilor din Beirut, a declarat biroul media al gruparii armate libaneze intr-un comunicat.

 Israelul a anuntat ca a interceptat rachete lansate din Liban

La ora 2 a.m. sambata, armata israeliana a declarat: ”In urma sirenelor care au sunat cu putin timp in urma in zona Galileii Superioare, au fost identificate aproximativ trei proiectile care au trecut din Liban in teritoriul israelian, majoritatea fiind interceptate”.

Armata (IDF) a transmis ca avioanele fortelor aeriene au lovit lansatorul folosit.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: