Femeie din Galati, anchetata dupa ce a facut reclama unui salon de cosmetica in uniforma Politiei Romane – VIDEO

news

femeie, Galati, uniforma de politie, reclama, salon cosmetic

O femeie din Galati a ajuns in atentia politiei pentru uzurparea calitatilor oficiale, dupa ce a facut reclama unui salon de infrumusetare in uniforma a Politiei. Femeia s-a bagat singura in gura lupului, pentru ca a postat videoclipul pe retelele de socializare.

IPJ Galati a comunicat ca persoana din imagini nu este angajata a Politiei si ca a declansat o ancheta pentru a lamuri imprejurarile in care uniforma si insemnele Politiei Romane sunt purtate fara drept si folosite intr-o reclama comerciala, noteaza cotidianul local Monitorul de Galati.

Politistii trebuie sa stabileasca si de unde are femeia din reclama uniforma cu insemnele Politiei Romane, precum si cine i le-a incredintat.
Potrivit legii, „Se interzice purtarea, in orice situatie, de catre persoane neautorizate a uniformei de politie sau a unor articole din compunerea uniformelor de politie”.

Codul Penal pedepseste cu inchisoare de pana la 1 an sau zile – amenda „purtarea fara drept de uniforme, insemne, insigne, grade sau decoratii militare sau apartinand unei autoritati publice”.

Politistii au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de uzurparea de calitati oficiale, cercetarile fiind continuate, in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care femeia a intrat in posesia uniformei Politiei Romane si luarii masurilor legale ce se impun, a transmis IPJ Galati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: