Ursi panda primiti cu covorul rosu in Hong Kong. Orasul se mandreste cu sase exemplare

life

Ursii panda An An si Ke Ke, un cadou de la Beijing pentru Hong Kong, au sosit pe teritoriul chinez cu mare fast, oficialii intampinandu-i pe aeroportul international al orasului cu un covor rosu si jucarii panda potrivit Reuters.

Masculul si femela nascuti in Sichuan vor creste numarul total de panda la sase, cel mai mare inregistrat vreodata in centrul financiar. Unii parlamentari au cerut guvernului sa foloseasca animalele pentru a stimula turismul si pentru a crea o „economie panda” prin promotii tematice si infrastructura.

Perechea in varsta de cinci ani va fi gazduita in parcul tematic Ocean Park si va ramane departe de ochii publicului pana in decembrie, au spus oficialii, astfel incat sa se poata obisnui cu noul lor habitat.

Liderul din Hong Kong, John Lee, a declarat ca panda vor primi in curand nume noi in urma unui concurs public organizat de guvern.

Lucratorii de la Ocean Park au pregatit o incinta uriasa pentru noii sositi, cu frunze de bambus din provincia Guangdong.
Sosirea lui An An si Ke Ke vine imediat dupa ce panda urias Ying Ying a nascut pui gemeni inainte de a implini 19 ani, devenind cel mai batran panda care a nascut cu succes pentru prima data, a spus Ocean Park.

Puii sunt inca la terapie intensiva si urmeaza sa-si faca debutul public in cateva luni.

Pe de alta parte, gradina zoologica Ahtari din Finlanda a anuntat ca nu mai poate asigura conditii optime pentru cei doi panda giganti, Lumi si Pyry, adusi din China in 2018, dupa ce au cheltuit mai mult de 8 milioane de euro pentru instalarea lor. Gradina zoologica a dat vina pe cresterea inflatiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: