Debitele Dunarii sunt astazi de 7300 mc/s. Apele Romane ridica diguri provizorii pentru a stopa viiturile in cazul unor brese

news

Apele Romane anunta, sambata, ca se continua interventiile in zonele vulnerabile, fiind realizate diguri provizorii pentru a stopa apa in cazul unei brese. Acestea sunt ridicate pana la cotele prognozate ale Dunarii, de 9500 mc/s. Peste 400 de saci vor fi amplasati pe bratul Borcea.

”Intervenim cu fortele proprii in zonele vulnerabile! Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Calarasi continua construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de aparare existenta, menite sa stopeze patrunderea apelor in cazul aparitiei unor brese”, a transmis, sambata, Administratia Nationala Apele Romane, pe pagina oficiala Facebook.

Institutia precizeaza ca pe o lungime de 350 metri, in zona Baital, pe bratul Borcea, pe malul drept al Dunarii, vor fi montati in aceste zile peste 400 de saci. De asemenea, in zona Ciocanesti- Calarasi, pe o lungime de 150 de metri, au fost montati deja 180 de saci.

”Digurile vor fi ridicate pana la cotele prognozate, de 9500 mc/s. Daca situatia o va impune, linia de aparare se va suprainalta cu inca un rand de saci, formatiile noastre fiind in teren si monitorizand strict situatia”, a mai transmis sursa citata.

Potrivit specialistilor, debitele Dunarii sunt astazi de 7300 mc/s si vor fi in crestere in urmatoarele zile ajungand pana la 8000 mc/s.

”Avand in vedere avertizarile hidrologice emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pe anumite sectiuni, in aval de Turnu Magurele, debitele Dunarii pot ajunge pana la 9200-9500 mc/s”, au mai transmis specialistii.

Meteorologii anunta n continuare ploi in intreaga tara, pana luni. In unele zole va fi cod portocaliu, cu cantitati insemnate de apa care vor cadea intr-un interval scurt de timp.

(Foto: facebook.com/rowater.ro)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: