Orban se declara „dezamagit” de Violeta Alexandru: „Ma gandisem ca poate fi, la un moment dat, cand ma retrag, un potential inlocuitor”

politica

Violeta Alexandru, USR, PNL, reforma, guvernare, pensii, PSD

Fostul premier Ludovic Orban s-a aratat dezamagit de faptul ca Violeta Alexandru a plecat din Forta Dreptei la USR si crede ca va rata un nou mandat in Parlament, dupa ce a primit locul patru pe lista USR Bucuresti pentru Senat. Ludovic Orban spune ca, daca ar fi ramas in Forta Dreptei, Violeta Alexandru putea deveni succesoarea sa la sefia partidului.

Ludovic Orban, presedintele Forta Dreptei, a fost intrebat in emisiunea Insider politic, difuzata sambata la Prima TV, daca Violeta Alexandru l-a tradat in momentul in care a trecut la USR.

”Nu as numi-o tradare. E o decizie pe care a luat-o Violeta Alexandru. S-a dus la USR si se va vedea ce va face la USR. Pana una-alta, a primit locul 4 la Senat in Bucuresti”, a spus Orban, citat de news.ro.

Intrebat daca locul e, totusi, eligibil, Ludovic Orban a raspuns: ”Eligibil in care film? In filmul lui Vlad Voiculescu. La alegerile locale, 26% a luat Dreapta Unita, care il sprijinea pe Nicusor Dan”.

Fostul premier Ludovic Orban este de parere ca Violeta Alexandru nu va obtine un mandat de senator pe listele USR.

”Nu cred. Dar e vorba si de valorizare. In Forta Dreptei, Violeta Alexandru era numarul doi. Si va marturisesc ca ma gandisem ca poate fi, la un moment dat, cand ma retrag, un potential inlocuitor. Sigur ca m-a dezamagit, cum sa nu ma dezamageasca? Mai ales ca e un om care a actionat contrar principiilor pe care le-a clamat. Parasesti partidul chiar in prag de alegeri ca sa te duci unde? La USR, unde te trateaza ca pe sapte ochi intre carti, cum se zice”, a conchis Ludovic Orban.

La alegerile locale, alianta formata din USR, PMP si Forta Dreptei a obtinut un procent de 27,5% la Consiliul General al Capitalei. Intre timp, Dreapta Unita s-a rupt. USR va candida separat la alegerile parlamentare, iar PMP si Forta Dreptei vor merge in alianta. La alegerile parlamentare din 2020, alianta USR-PLUS de la acea vreme a obtinut cinci mandate de senator, cu un scor de 31,7%. Vlad Voiculescu este presedintele USR Bucuresti, filiala in care va activa Violeta Alexandru.

In 2019, Ludovic Orban a numit-o pe Violeta Alexandru ministru al Muncii in guvernul pe care l-a condus timp de un an de zile. De asemenea, Violeta Alexandru a fost presedinte al PNL Bucuresti, iar la alegerile parlamentare din 2020 a obtinut un mandat de deputat pe lista liberalilor. In toamna anului 2021, Ludovic Orban a pierdut sefia PNL in fata lui Florin Citu si a format un nou partid politic: Forta Dreptei. Printre liberalii care l-au urmat pe Ludovic Orban s-a numarat si Violeta Alexandru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: