Ucraina sustine ca Rusia a pierdut 650.640 de soldati de la inceputul razboiului. 1500 de victime pe zi

externe

tunuri

Rusia a pierdut 650 640 de soldati in Ucraina de la inceputul invaziei sale pe scara larga, la 24 februarie 2022, a anuntat Statul Major al Fortelor Armate ale Ucrainei sambata, 28 septembrie.

Potrivit unei postari a Kyiv Independent, pe pagina sa de facebook, acest numar include si pe cele 1 470 de pierderi suferite de fortele ruse doar in ultima zi. Potrivit comunicatului, Rusia ar fi pierdut, de asemenea, urmatoarele echipamente de lupta:

– 8 860 de tancuri

– 17 438 de vehicule blindate de lupta

– 25 411 vehicule si rezervoare de combustibil

– 18 733 de sisteme de artilerie

– 1 203 sisteme de rachete cu lansare multipla

– 961 de sisteme de aparare aeriana

– 369 de avioane

– 328 de elicoptere

– 16 093 de drone

– 28 de nave si barci

– un submarin

Atacurile au continuat de ambele parti in ultimele 24 de ore

Apararea antiaeriana rusa a doborat sapte drone ucrainene in patru regiuni ale tarii in ultimele 24 de ore, a anuntat sambata Ministerul rus al Apararii, informeaza EFE, potrivit Agerpres.

Intr-un prim comunicat, armata a comunicat doborarea a patru dispozitive fara pilot la Belgorod si a unuia la Kursk. Ulterior, au fost publicate note despre neutralizarea altor doua drone in Oriol si Briank.

In plus, fortele ucrainene au lansat peste 60 de drone impotriva acelei regiuni intr-o singura zi, a adaugat oficialul rus.

Reuters a informat sambata ca Ucraina a doborat 69 de drone Shahed si doua rachete X-59/69 in timpul unui atac pe scara larga al Rusiei sambata dimineata, conform unui anunt al fortele aeriene ucrainene.

Rusia, potrivit aceleiasi surse, a lansat cel putin 73 de drone din regiunile sale Kursk, Primorsko-Akhtarsk si Orel, precum si din Crimeea ocupata.

In plus, aviatia rusa a lansat doua rachete X-59/69 din regiunea ocupata Zaporojie si doua rachete Iskander-M din peninsula Crimeea.

Aproape toate dronele si doua rachete X-59/69 au fost interceptate in timpul bataliei aeriene care a avut loc in 13 regiuni ale Ucrainei, inclusiv a Kievului, in timp ce o drona s-a intors in spatiul aerian rusesc si trei au disparut de pe radare.

Pana acum, victime au fost raportate doar in Sumi, in nord-estul Ucrainei, unde cel putin opt persoane au murit in doua atacuri asupra unui spital.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: