Patriarhia Romana: „Vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor in localitatile care se afla sub avertizarea unor furtuni si ploi puternice”

news

Patriarhia Romana indeamna clericii si credinciosii din toate eparhiile la rugaciune si solidaritate, iar clopotele bisericilor vor bate „pentru dispersarea norilor”, in contextul avertizarilor meteorologice referitoare la furtuni si ploi abundente.

„Avand in vedere avertizarile meteorologice referitoare la mari furtuni si ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din Romania, Patriarhia Romana indeamna clericii si credinciosii din toate eparhiile la rugaciune si solidaritate”, transmite sambata Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa.

In Sfanta Liturghie de duminica vor fi incluse rugaciuni pentru a ne feri de ploi si inundatii. „Astfel, duminica, 29 septembrie 2024, la ectenia mare si ectenia intreita din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale «la vreme de necontenire a ploilor» (revarsarea apelor), iar dupa ectenia intreita va fi citita «Rugaciunea la toata primejdia de obste»”, se mai spune in comunicat.

Totodata, in localitatile care se afla sub avertizarea unor furtuni si ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor, conform sursei citate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: