„In caz de victorie in alegeri, Trump va sprijini Ucraina”, anunta Zelenski

externe

zelenski, trump

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus ca Donald Trump, candidat la alegerile prezidentiale din SUA din 2024, a promis ca va sprijini Ucraina in cazul victoriei sale, relateaza Glavcom.

In timpul unui interviu recent acordat postului american Fox News, Zelenski a remarcat ca Trump si-a exprimat clar dorinta de a sprijini Ucraina in lupta sa impotriva agresiunii ruse. Potrivit sefului statului ucrainean, acesta a primit confirmarea de la Trump ca va fi de partea Ucrainei daca va deveni presedintele Statelor Unite.

„Nu stiu ce se va intampla dupa alegeri si cine va fi presedintele… Dar am primit informatii foarte directe de la Donald Trump ca va fi de partea noastra, ca va sprijini Ucraina”, a spus Zelenski.

Trump si-a subliniat in mod repetat dorinta de a pune capat razboiului rapid si de a ajunge la un acord echitabil pentru toate partile. Totodata, el s-a abtinut sa faca declaratii concrete despre dorinta de victorie a Ucrainei, dar a subliniat ca strategia sa va fi realizarea unei reglementari pasnice a conflictului.

Intalnirea dintre Trump si Zelenski, care a avut loc in septembrie 2024, a durat aproximativ 40 de minute. S-a discutat despre posibile modalitati de a pune capat razboiului, dar nu au fost anuntate detalii specifice privind acordul de pace. Ambii lideri au fost de acord ca trebuie gasita o „solutie justa” pentru a pune capat razboiului. Trump a subliniat, de asemenea, importanta sprijinirii ambelor parti ale conflictului – atat Ucraina, cat si Rusia – pentru a obtine pacea.

Astfel, Trump isi exprima disponibilitatea de a sprijini Ucraina, totusi, asa cum sustin jurnalistii, abordarea sa de a pune capat razboiului poate diferi de metodele actuale ale aliatilor occidentali.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: