Trupul liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost recuperat intact. 7 comandanti siiti, eliminati de Israel in doar o saptamana

externe

Trupul liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost recuperat, au declarat doua surse pentru Reuters, potrivit Sky News. O sursa medicala si o sursa de securitate au declarat ca trupul sau a fost gasit intact dupa un atac aerian israelian in Beirut.

Conform sursei citate, corpul sau nu avea rani directe. Se pare ca principala cauza a mortii liderului Hezbollah a fost traumatismul provocat de forta enorma a exploziei.

Separat, imaginile de la locul asasinatului au aratat un crater urias in mijlocul unei zone urbane.

O groapa extrem de adanca poate fi vazuta intre cladiri inalte din Beirut in imaginile postate de agentia de stiri palestiniana Quds News Network.

Israelul a anuntat ca l-a ucis pe Nasrallah aruncand “bombe distrugatoare de buncare” asupra cartierului general subteran al Hezbollah, care se afla sub o cladire rezidentiala din sudul Beirutului.

Alti comandanti de rang inalt Hezbollah, ucisi de Israel

Armata israeliana a mai transmis ca l-a ucis si pe Nabil Kaouk, pe fondul unui schimb de lovituri intre cele doua parti.

„IDF continua sa atace si sa elimine comandantii organizatiei teroriste Hezbollah si sa actioneze impotriva oricarei persoane care ameninta cetatenii statului Israel”, a transmis armata israeliana.

IDF a precizat ca Kaouk era membru al Hezbollah inca din anii 1980, ocupand anterior functia de director general adjunct al regiunii de sud.

Potrivit The Telegraph, recuperarea cadavrului lui Nasrallah a avut loc chiar in momentul in care Hezbollah a confirmat si moartea lui Ali Karaki, unul dintre comandantii militari de top ai grupului armat ramasi, si cand IDF a transmis ca l-a „eliminat” si pe Nabil Kaouk, care fusese desemnat drept unul dintre succesorii lui Nasrallah.

Comandantul superior al Hezbollah, Ali Karaki a murit, in atacul aerian care l-a ucis pe Nasrallah la Beirut, a confirmat duminica Hezbollah.

Hezbollah a confirmat inclusiv moartea oficialului de rang inalt Nabil Kaouk intr-un atac aerian israelian, al saptelea comandant superior ucis in putin peste o saptamana.

(Foto: X/EastVoiceSpeaks)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: