David Popovici isi doneaza echipamentul de la JO 2024 pentru a sprijini construirea unei case pentru copiii cu nevoi speciale

news

David Popovici, investitii, sport, bazin, Lia Manoliu, balon

David Popovici demonstreaza inca o data ca imposibilul poate deveni posibil si ca modestia este mai presus de orice. Prin fortele proprii, a devenit un nume respectat in sport, atat la nivel mondial, cat si national, fiind o voce pe care ne dorim sa o auzim mai des. Dupa ce a cucerit medaliile olimpice, si-a exprimat dorinta de a face o schimbare in viitorul sportului romanesc, iar acum isi pune cuvintele in actiune.

David nu a ales sa pastreze echipamentul cu care a trait cele mai intense momente din cariera sa sportiva. In schimb, a decis sa-l doneze pentru a face un bine. Echipamentul sau de la Jocurile Olimpice 2024 va fi folosit pentru a strange fondurile necesare construirii unei case destinate copiilor cu nevoi speciale. Aceasta este inca o dovada a maretiei sale, dincolo de performantele sportive, informeaza Agerpres.

La doua luni dupa succesul de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, inotatorul a aratat ca adevarata victorie nu se masoara doar in medalii, ci si in fapte bune. Campionul roman a donat Fundatiei Hope and Homes for Children echipamentul purtat pe podium: tricoul, bluza, pantalonii de trening si incaltamintea sport.

Scopul este de a aduna 115.000 de euro, parte din suma necesara pentru construirea casei familiale care va oferi un mediu mai sigur si mai adaptat pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din Sectorul 5, Bucuresti.

Pe durata campaniei, echipamentul va fi expus la AFI Cotroceni, intre 30 septembrie si 9 octombrie 2024, pentru a atrage atentia asupra acestei cauze. Cei care doresc sa contribuie pot face o donatie de minim 50 de lei pe pagina campaniei si vor intra automat in tragerea la sorti pentru castigarea echipamentului, pe care il vor primi direct de la David Popovici.

Gestul lui David vine insotit de un mesaj puternic, subliniind ca exista „batai mai importante si mai tacute” decat cele de pe podium. „Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astazi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei sa creasca intr-un mediu cald si adaptat nevoilor lor,” a declarat Popovici. El a facut un apel la solidaritate, subliniind ca este nevoie de 11.500 de oameni care sa doneze minim 50 de lei pentru a strange suma necesara.

La doar 19 ani, David Popovici a cucerit o medalie de aur la proba de 200 metri liber si una de bronz la 100 metri liber la Jocurile Olimpice 2024, devenind astfel un model nu doar in sport, ci si in actiunile umanitare. Bravo, David! Avem nevoie de oameni ca tine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: