Putin a semnat decretul privind recrutarea a peste 130.000 de persoane. Acestora li se promite ca nu vor fi trimise in Ucraina

externe

Rusia, contraofensiva, Kursk, insuficiente, forte

Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea in toamna a cetatenilor Federatiei Ruse in armata. Asadar, de la 1 octombrie pana la 31 decembrie 2024, 133.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani care nu se afla in rezerva vor fi recrutate in fortele armate ale Rusiei, relateaza Glavcom.

Dupa cum a remarcat vice-amiralul Volodimir Timlianski, seful adjunct al Departamentului principal de organizare si mobilizare al Statului Major General, recrutii vor trebui sa serveasca timp de 12 luni.

Oficialul Ministerului Apararii a dat asigurari ca recrutii nu vor fi implicati in asa-numita „Operatiune Militara speciala”, iar recrutarea propriu-zisa va avea loc in perioada 1 octombrie – 31 decembrie, cu exceptia regiunilor din Nordul Indepartat, unde activitatile vor dura de la 1 noiembrie pana la 31 decembrie.

In plus, aproximativ o treime dintre recruti vor intra in unitati de pregatire, unde se vor specializa in contabilitate militara.

Anterior, Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a anuntat ca recrutarea de toamna pentru serviciul militar va incepe in Federatia Rusa la 1 octombrie.

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca toti recrutii vor servi pe teritoriul Rusiei. Se presupune ca nu vor fi trimisi la punctele de desfasurare a fortelor armate din teritoriile ocupate din Ucraina sau pentru a indeplini alte sarcini militare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: