Oliver Paiusi, viceprimarul USR al Sectorului 1, a fost exclus din partid dupa ce a criticat-o public pe Clotilde Armand: „Am fost eliminat ‘noaptea ca hotii'”

politica

Relatia de incredere dintre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, si viceprimarul sau, Oliver Paiusi, a ajuns la un final neasteptat dupa patru ani de colaborare. In urma conflictelor interne si a declaratiilor critice, Paiusi a fost exclus din partidul Uniunea Salvati Romania (USR), pierzand astfel si pozitia de consilier local.

Situatia tensionata a inceput cand Oliver Paiusi, membru USR si viceprimar al Sectorului 1, a criticat public modul in care Clotilde Armand a gestionat si pierdut mandatul de primar si a solicitat ca aceasta sa se retraga din functia de presedinte al USR pana la urmatoarele alegeri din partid. In opinia lui Paiusi, Armand ar trebui sa urmeze exemplul lui Catalin Drula, care a facut un pas in spate cand partidul se afla intr-o situatie dificila in sondaje. Paiusi a subliniat faptul ca sloganul USR, „Fara penali in functii publice”, nu mai poate fi aplicat in cazul lui Armand, care este trimisa in judecata intr-un dosar de coruptie.

Criticile lui Paiusi au atras rapid reactia conducerii partidului. La scurt timp dupa ce acesta si-a exprimat pozitia in public, presedintele USR Bucuresti, Vlad Voiculescu, a decis excluderea sa din partid. Aceasta decizie a dus si la pierderea postului de consilier local in mandatul actualului primar, George Tuta, conform informatiilor furnizate de surse din interiorul USR.

In declaratiile acordate ziaristilor de la „Gandul”, Oliver Paiusi a reiterat faptul ca Armand ar trebui sa se autosuspende din functia de presedinte al USR, avand in vedere situatia sa juridica actuala. Aceasta pozitie ferma a viceprimarului a provocat ruptura sa de partidul pe care l-a reprezentat si a evidentiat tensiunile interne din USR.

„Paiusi sustine ca a fost eliminat ‘noaptea, ca hotii’ de actualul sef al USR Bucuresti, Vlad Voiculescu, in urma unei sedinte la care trebuia sa ia parte, insa n-a mai fost lasat sa participe.

Vlad Voiculescu, presedintele filialei Municipale Bucuresti, a convocat o sedinta la ora 21.15, pe zoom (noaptea ca hotii) pentru a se discuta sesizarea lui Badea Mihai Alexandru deputat. Am primit coordonatele Zoom si la 20 secunde dupa ce am intrat am fost sunat sa ies, altfel voi fi scos si sa astept sa fiu sunat pentru a intra. Am asteptat 40 minute dupa care am fost informat ca sedinta s-a terminat.

A fost redactata decizia 34/27.09.2024 pe care nu am primit-o nici pana acum, dar care a fost invocata la Secretariatul Primariei prin care s-a transmis ca nu mai sunt membru USR. Nimeni din membrii Biroului Filialei Municipale Bucuresti condusa de Vlad Vasile Voiculescu nu a primit-o si nu este ridicata pe site-ul E-USR.

Oficial nu mai am calitatea de membru USR pentru ca candidatura mea la Consiliul local al Sectorului 1 nu a mai fost validata, a declarat Oliver Paius, in exclusivitate, pentru Gandul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: