Presshub: Hotelurile din Mamaia Nord au fost suprainaltate ilegal cu 20%, langa plajele extinse cu fonduri de un miliard de euro

news

Initial, cladirile care aveau autorizatie pentru 2 sau 3 etaje, au ajuns sa fie construite cu 4, 5, 7 si chiar 8 sau 9 etaje.

Odata cu extinderea plajelor de pe litoral, intre 2012 si 2022, constructiile din apropierea suprafetelor de nisip au fost ridicate peste limitele stabilite in proiectele initiale.

Zona turistica a Navodariului, cunoscuta sub numele de Mamaia Nord, a beneficiat cel mai mult de pe urma extinderii plajelor, printr-un program finantat cu fonduri europene in valoare de 735 de milioane de euro, la care s-au adaugat inca 250 de milioane din partea statului roman.

Supraetajarile
Astfel, fasia dintre Marea Neagra si Lacul Siutghiol s-a extins nu doar pe orizontala, prin marirea plajelor, ci si pe verticala, prin constructii mai inalte.

Initial, cladirile aveau autorizatie pentru 2 sau 3 etaje, dar au ajuns sa fie construite cu 4, 5, 7 si chiar 8 sau 9 etaje.

Acest lucru s-a intamplat din cauza unei portite legale interpretate unilateral de catre Primaria Navodari si dezvoltatorii imobiliari.

Concret, este vorba despre posibilitatea ca un proiect imobiliar deja aprobat cu un anumit numar de etaje sa fie suprainaltat cu 20%, in conditiile unei atitudini „prietenoase” din partea administratiei locale.

Insa, supraetajarea poate fi aplicata doar o singura data, ceea ce explica modul in care cladiri proiectate pentru 3 sau 4 etaje au ajuns sa aiba 7 sau 8 etaje in Mamaia Nord, Navodari.

Autoritatile au descoperit aceasta metoda abia dupa finalizarea si utilizarea acestor cladiri, multe dintre ele fiind deja date in folosinta turistica sau vandute.

Intr-un singur control efectuat de Inspectoratul de Stat in Constructii au fost identificate aproape 100 de imobile, majoritatea cu destinatie turistica, construite prin suprainaltari, unele dintre acestea fiind realizate consecutiv.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: