Logica ruseasca: Kremlinul acuza administratia Biden ca ar fi de vina pentru atacul iranian asupra Israelului

externe

Maria Zaharova, Joe Biden, vinovat, atac, Iran, Israel

Politica presedintelui american Joe Biden in Orientul Mijlociu s-a dovedit a fi un esec, deoarece tensiunile din regiune escaladeaza, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Acesta este un esec total al administratiei Biden in Orientul Mijlociu. O drama sangeroasa care nu face decat sa ia amploare. Declaratiile nearticulate ale Casei Albe demonstreaza o neputinta totala in rezolvarea crizelor. Eforturile [secretarului de stat american Antony] Blinken au condus la zeci de mii de victime si la un impas”, a scris Zaharova pe canalul sau de Telegram, potrivit agentiei TASS.

La 23 septembrie, Israelul a demarat o operatiune militara cu numele de cod Sagetile Nordului impotriva Hezbollah in Liban, efectuand lovituri pe scara larga asupra siturilor militare ale gruparii. Intr-o lovitura la 27 septembrie, Israelul l-a eliminat pe secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, la Beirut. Gruparea a confirmat moartea acestuia si a promis ca va continua sa tina piept Israelului. Peste noapte, la 1 octombrie, armata israeliana a anuntat o operatiune terestra limitata in zonele de frontiera din sudul Libanului.

La 1 octombrie, Corpul Gardienilor Revolutiei Islamice din Iran a efectuat un atac masiv asupra Israelului cu rachete balistice si hipersonice. A fost emisa o alerta de raid aerian in tot Israelul, iar oamenilor li s-a ordonat sa se adaposteasca. Teheranul a declarat ca 90% dintre rachete si-au atins cu succes tintele desemnate. Israelul a declarat ca Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete, insa majoritatea dintre acestea au fost interceptate, iar atacul iranian nu a afectat capacitatea de lupta a fortelor aeriene israeliene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: