De rasul curcilor: Alina Gorghiu spune ca Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, nu poate fi extradat in Romania pentru ca nu i se stie adresa exacta din Turcia

politica

Alina Gorghiu, extradare, Turcia, Ionut Costea, adresa, Interpol

Invitata la o emisiune de stiri la Digi24, ministrul Justitiei, Alina Gorghiu a spus ca Romania nu poate demara procedurile pentru extradarea fostului presedinte Eximbank Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, chiar daca acesta a fost localizat in Turcia, deoarece „Interpolul nu are locatia exacta a acestuia”.

Reamintim ca Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, condamnat in mai 2023 pentru complicitate la luare de mita, a fost localizat in Turcia, in luna ianuarie a acestui an.

„Acestea au fost ultimele informatii pe care le-am primit. Interpolul, in schimb, nu a identificat adresa exacta a fugarului, motiv pentru care nu putem demara nicio procedura in justitia in Turcia. Obligatorie este aceasta conditie. Trebuie sa stii unde e exact, localizat cu precizie. Ramane sa-si faca treaba Interpolul”, a spus Gorghiu.

E a vorbit si despre cazul lui Mario Iorgulescu,

„Unul din mandate a fost anulat pentru ca Inalta Curte a dat o solutie in acel dosar in care a fost acuzat de ucidere si conducere sub influenta substatelor psihoactive. Ramane acel mandat european de arestare pentru o fapta in care a primit o pedeapsa de 3 ani si acum, in octombrie, va fi o noua expertiza pe care magistratii italieni au dispus-o. Vom vedea daca are sau nu discernamantul viciat. Noi ne dorim ca acest fugar sa fie adus in tara”, a spus ministrul.

Tot in Italia este si Ionel Arsene, fostul presedinte al CJ Iasi, condamnat la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru coruptie.

„In luna decembrie va fi o noua evaluare. Ni s-au solicitat informatii despre conditii din spitalele din penitenciarele romanesti, am comunicat ca statul roman indeplineste conditiile si poate trata si depresie, si alte boli in sistem penitenciar. In luna decembrie o sa fie o cofruntare pe acest domeniu, vom vedea cum ca suna expertiza. Decizia autoritatilor italiene e de intoarcere a fugarului in tara”, a spus Gorghiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: