Turcia se pregateste de razboi cu Israelul. Erdogan: „Pamanturile patriei noastre vor intra in atentia Israelului”

externe

Recep Erdogan, participare, summit, BRICS

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat posibilitatea ca „tinuturile turcesti” sa fie urmatoarea tinta a atacurilor israeliene dupa Gaza si Liban relateaza publicatia de limba rusa TRT.

Presedintele Turciei a emis un avertisment sever impotriva Israelului la ceremonia de deschidere a Marii Adunari Nationale (Parlament) a Turciei.

„Vorbesc deschis: dupa Palestina si Liban, pamanturile patriei noastre vor deveni locul catre care administratia israeliana isi va indrepta atentia, operand sub ideea inselatoare a ‘pamantului promis’. Ocupatia, teroarea si agresiunea sunt deja la usa noastra”, a spus liderul turc.

Potrivit acestuia, in timp ce Israelul comite genocid in Gaza si atacuri teroriste in Liban, incearca simultan sa traga in conflict tarile din regiune cu tot felul de provocari.

De asemenea, Erdogan a acuzat Israelul ca incearca sa raspandeasca conflictul. „Israelul, desfasurand o operatiune militara in Gaza si efectuand lovituri pe teritoriul Libanului, intreprinde simultan diverse actiuni provocatoare pentru a implica alte tari din regiune in conflict”, a spus seful Turciei.

Erdogan a subliniat disponibilitatea Turciei de a face fata amenintarilor. „Agresiunea Israelului afecteaza si Turcia. Ne vom opune acestui terorism de stat cu toate mijloacele disponibile de dragul Patriei noastre, al poporului nostru si al independentei noastre”, a subliniat Erdogan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: