Chinezoaica arestata sub acuzatia de spionaj in Germania. Transmitea date despre transporturile de armament de pe aeroportul din Leipzig

externe

polizei

Procuratura germana a anuntat marti ca o femeie chineza a fost arestata sub suspiciunea ca ar fi agent de informatii pentru un serviciu secret chinez, relateaza DW.

Suspecta, identificata drept Yaqi X., lucra pentru o companie care furnizeaza servicii logistice pe aeroportul Leipzig/Halle din estul Germaniei, potrivit procurorilor.

Procurorii au anuntat intr-un comunicat ca X. si-a folosit pozitia pentru a aduna informatii despre „transportul de echipamente militare si de persoane cu legaturi cu o companie germana de armament”.

De la jumatatea lunii august 2023 pana la jumatatea lunii februarie 2024, X. a furnizat „in mod repetat” informatii lui Jian G., suspect urmarit separat, potrivit declaratiei procurorului.

Informatiile ar fi inclus detalii despre zboruri, marfuri si pasageri de pe aeroport, precum si despre transportul echipamentului militar.

Fost angajat al politicianului de extrema dreapta Maximilian Krah, Jian G. a fost arestat in aprilie sub suspiciunea de spionaj.

Potrivit parchetului, G. ar fi spionat membrii opozitiei chineze din Germania si a transmis informatii despre negocierile si deciziile din Parlamentul European catre serviciile secrete din China.

Lui Krah, membru al Parlamentului European si al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), i-au fost perchezitionate la inceputul acestui an birourile in legatura cu dosarul impotriva lui G.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: