Rusia a folosit pe frontul din Harkiv o bomba cu vacuum ODAB-9000, cea mai puternica arma non-nucleara cunoscuta – VIDEO

externe

Rusia, bomba cu vacuum, ODAB-9000, Ucraina, Harkiv

O serie de informatii online si postari de pe retelele de socializare arata ca Rusia ar fi folosit o bomba cu vacuum cunoscuta drept „parintele tuturor bombelor” impotriva Ucrainei.

Potrivit bloggerilor militari rusi, bomba ODAB-9000 ar fi fost detonata in timpul unui atac recent asupra orasului ucrainean Vovceansk, regiunea Harkiv, ca parte a razboiului in curs, scrie publicatia online RBC Ukraine citand canale Telegram.

ODAB-9000, supranumita „cea mai puternica arma non-nucleara din lume”, are o putere exploziva echivalenta cu 44 000 de kilograme de TNT. Aceasta nu a fost utilizata pana acum decat in testari, iar daca stirea se confirma ar fi prima oara cand bomba este folosita in conditii reale de lupta.

Bomba se incadreaza in categoria armelor „termobarice”, care pot crea un val de explozii prin utilizarea oxigenului din aer. Acest lucru le confera porecla de „bombe cu vacuum” (sau vid) si le face capabile sa produca ravagii pe suprafete mari de teritoriu, sufocand in acelasi timp toate fiintele vii din zona de impact.

Potrivit altor informatii, ceea ce a fost folosit la Vovceansk, in regiunea Harkiv, ar fi fost de fapt o bomba mai mica, desi de acelasi profil, ODAB-1500.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: