CIA a lansat o noua campanie pentru recrutarea de informatori in China, Iran si Coreea de Nord

externe

CIA, recrutare, informatori, Iran, China, Coreea de Nord

Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite (CIA) a lansat o noua campanie de recrutare a informatorilor din China, Iran si Coreea de Nord, adaugandu-se eforturilor sale de succes de a recruta informatori din Rusia, relateaza Reuters, citand un purtator de cuvant al CIA.

Principala agentie americana de spionaj a lansat instructiuni in mandarina, farsi si coreeana pentru profilurile sale de pe platformele X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn si „Dark Web” cu privire la modul in care cineva o poate contacta in siguranta, a declarat purtatorul ei de cuvant intr-o declaratie.

„Eforturile noastre pe acest front au avut succes in Rusia si dorim sa ne asiguram ca persoanele din alte regimuri autoritare stiu ca suntem deschisi pentru afaceri”, a declarat purtatorul de cuvant, adaugand ca CIA se adapteaza la restrictiile sporite asupra tarilor si la supravegherea globala.

Apetitul CIA pentru informatii a crescut pe fondul extinderii cooperarii Chinei cu Rusia si Iran si al consolidarii puterii militare regionale a Chinei. Rusia, China, Iranul si Coreea de Nord sunt cunoscute in randul comunitatii de informatii americane drept „tinte dificile” – tari ale caror guverne sunt greu de penetrat.

CIA a inceput sa recruteze informatori rusi in 2022 prin postarea de texte in limba rusa pe conturile sale de social media cu privire la modul in care rusii ar putea contacta agentia in siguranta, urmata in 2023 de videoclipuri

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: