Vladimir Putin a semnat o lege prin care se acorda imunitate totala in fata legii inculpatilor care se inroleaza in armata rusa

externe

Vladimir Putin, inculpati, imunitate, inrolare, Ucraina

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri o lege care va permite inculpatilor sa scape de urmarirea penala si de o eventuala pedeapsa cu inchisoarea daca se inroleaza in armata.

Proiectul de lege a fost aprobat initial de Curtea Suprema si de Parlamentul rus inainte ca Putin sa avizeze masura, care ar putea plasa potential 20.000 de noi soldati pe linia frontului in razboiul impotriva Ucrainei, potrivit relatarilor de la publicatia independenta rusa Important Stories.

„Din cele aproximativ 60 000 de persoane acuzate, se asteapta ca 40% sa fie „recrutate”, a declarat reporterilor un oficial al Ministerului rus al Apararii.

Persoanele care solicita imunitate trebuie sa semneze un contract pentru a se alatura fortelor de invazie ale Rusiei in Ucraina, in ceea ce Kremlinul numeste „operatiune  militara speciala”.

Inca de la inceputul razboiului, Rusia a recrutat detinuti condamnati sau persoane aflate sub ancheta pentru a se alatura fortelor armate. Washington Post a relatat despre cazuri de soldati inchisi anterior care au servit pe campul de lupta si s-au intors acasa doar pentru a recidiva.

Putin a extins continuu ceea ce era deja una dintre cele mai mari armate din lume. Luna trecuta, el a ordonat marirea cu 180 000 de soldati a efectivelor obisnuite ale armatei ruse, pana la un total de 1,5 milioane, ceea ce ar face-o a doua dupa China.

Masura, care va intra in vigoare la 1 decembrie, a fost a treia oara cand Putin a extins dimensiunea armatei de la lansarea razboiului Rusiei impotriva Ucrainei in februarie 2022.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: