Ucraina a lovit cu rachete ATACMS un sistem radar rusesc cu raza lunga de actiune. Astfel s-a creat un coridor pentru folosirea rachetelor Storm Shadow

externe

ATACMS, atac, Ucraina, Crimeea

Fortele ucrainene au lovit un sistem radar rusesc Nebo-M folosind rachete ATACMS furnizate de SUA, a informat Statul Major al Ucrainei pe 3 octombrie, relateaza Kyiv Independent.

Acest lucru va limita semnificativ capacitatea armatei ruse de a detecta, urmari si intercepta tinte aerodinamice si balistice.

Nebo-M, evaluat la aproximativ 100 de milioane de dolari, este conceput pentru a detecta si intercepta amenintarile aeriene cu raza lunga de actiune.

Armata ucraineana a declarat ca distrugerea radarului va deschide un „coridor aerian” pentru o utilizare mai eficienta a rachetelor de croaziera Storm Shadow si Scalp-EG.

Se crede ca Rusia mai are doar 10 sisteme operationale Nebo-M, desi Kyiv Independent nu a putut verifica aceasta afirmatie.

La inceputul acestui an, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a vizat un sistem radar modernizat Nebo-U din regiunea Bransk din Rusia, potrivit unei surse SBU.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: