Klaus Iohannis pleaca in Franta, va participa vineri si sambata la Sommet-ul Francofoniei

politica

Klaus Iohannis, Sommet, Franta, francofonie

Presedintele Klaus Iohannis va participa, vineri si sambata, la Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc in Republica Franceza.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale transmis joi Agerpres, cea de a XIX-a Conferinta la nivel inalt a sefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate si observatoare ale Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) se va desfasura sub titulatura „Creeaza, inoveaza si intreprinde in limba franceza” („Creer, innover, entreprendre en francais”).

Participarea presedintelui la aceasta sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezinta o oportunitate de evidentiere a contributiei tarii noastre la efortul global de transformare si adaptare a multilateralismului, efort care priveste si OIF, intr-un context marcat de provocari majore la adresa ordinii internationale bazate pe reguli, informeaza sursa citata.

”Romania va promova propriile prioritati in ceea ce priveste situatia politica si de securitate din spatiul francofon, reflectate in Rezolutia care va fi adoptata cu prilejul reuniunii”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

In contextul Sommet-ului Francofoniei, presedintele Iohannis va participa la o masa rotunda avand ca tema integrarea tinerilor francofoni pe piata muncii si la o dezbatere privind prioritatile politice din spatiul francofon.

Conform Administratiei Prezidentiale, seful statului va prezenta viziunea de ansamblu a Romaniei privind perspectivele multilateralismului si rolul OIF, cu accent pe raspunsul la provocarile globale actuale, si, de asemenea, pe importanta acordata educatiei in limba franceza si insertiei profesionale a tinerilor francofoni.

Klaus Iohannis va pleda pentru consolidarea Francofoniei universitare si stiintifice, care reprezinta una dintre contributiile majore ale tarii noastre la nivelul organizatiei, in favoarea mobilitatii educationale si profesionale a tinerilor vorbitori de limba franceza din intreg spatiul francofon, se mai arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: