A 10-a candidatura la Presedintia Romaniei: Ana Birchall. „Romania s-a saturat sa vada circ, sa vada minciuna, impostura, incompetenta si propaganda”

politica

Ana Birchall si-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura independenta pentru functia de presedinte al Romaniei.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2024 (BEC) a informat, intr-un comunicat, ca a fost inregistrata candidatura independenta a Anei Birchall, impreuna cu semnul electoral ce va fi folosit la alegerile din acest an.

Conform art. 29 alin. (2) si art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, Biroul Electoral Central urmeaza sa se pronunte cu privire la inregistrarea sau respingerea inregistrarii candidaturii si a semnului electoral in termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

„Romania s-a saturat sa vada circ, sa vada minciuna, impostura, incompetenta si propaganda, asa ca ar trebui sa incepem sa facem si politica de calitate, adevarata, in serviciul oamenilor si celor care cred ca nu se poate si incearca sa ma descurajeze le spun: iata-ma, sunt in fata dumneavoastra, mai pregatita ca oricand. Am reusit sa strang semnaturile si sa vin in fata dumneavoastra, prezentandu-ma ca un candidat valid si serios si nu ma joc cu sperantele romanilor. Eu chiar vreau sa fac Romania bine si nu ma voi opri”, a afirmat Birchall cu acest prilej, citata de Agerpres.

Ea a spus ca CV-ul sau arata clar ca este „un candidat foarte pregatit pentru presedintia Romaniei”.

Birchall a multumit celor care au sustinut-o neconditionat. „Nu a fost usor, am trecut prin boicot mediatic, dar am ajuns la acest moment in care candidatura mea este depusa oficial”, a adaugat ea.

Ana Birchall a multumit, de asemenea, echipei sale, sustinatorilor care au ajutat-o cu strangerea semnaturilor si mobilizarea, precum si echipei BEC.

Anterior, la BEC si-au inregistrat candidaturile: George-Nicolae Simion (AUR), Elena-Valerica Lasconi (USR), Calin Georgescu (candidat independent), Nicolae-Ionel Ciuca (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea-Dan Geoana (candidat independent), Diana Iovanovici-Sosoaca (Partidul S.O.S Romania), Cristian Diaconescu (candidat independent) si Cristian Terhes (PNCR). Totodata, BEC a respins candidatura independenta a lui Miron Cozma.

Termenul limita pentru ramanerea definitiva a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: