Cetatean olandez, arestat in Rusia pentru „violente” comise impotriva unui ofiter de politie. El risca sa stea zece ani dupa gratii

externe

olandez, arestat, Rusia, violente

Justitia rusa a dispus vineri plasarea in arest provizoriu a unui cetatean olandez arestat pentru „violente impotriva unui ofiter de politie”, acuzatie pasibila de zece ani de privare de libertate.

„Tribunalul din Moscova a dispus arestarea preventiva a unui cetatean al regatului Tarilor de Jos, acuzat de violenta impotriva unui ofiter de politie”, a indicat tribunalul din capitala Rusiei intr-un comunicat citat de agentia TASS.

Potrivit acestui document, cetateanul olandez, pe nume Harry Johannes van Wurden conform unei transcriptii din chirilice a numelui sau, a fost plasat in detentie pentru doua luni.

Tribunalul a publicat o fotografie a unui barbat imbracat intr-o jacheta bleumarin si blugi, stand in cusca cu gratii metalice destinata arestatilor in tribunalele ruse.

Relatiile dintre Rusia si Tarile de Jos, deja tensionate in special din cauza exploziei in aer deasupra Ucrainei, in 2014, a zborului MH17 plecat de la Amsterdam, atribuita de anchetatori tirului unei rachete rusesti, s-au deteriorat si mai mult de la lansarea ofensivei ruse in Ucraina in 2022.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: