Escrocherie de aproape doua milioane de lei, in urma unui anunt de pe Facebook. Fagarasean „tentat” sa devina „investitor” in bitcoin

news

In 23 septembrie, la sediul Politiei Municipiului Fagaras s-a prezentat o persoana, in varsta de 74 de ani, care a sesizat faptul ca a fost indusa in eroare de persoane pe care nu le cunoaste si care s-au prezentat initial a fi directori ai unei platforme de investitii, astfel ca a fost determinata de catre acestea sa efectueze transferuri de bani in valoare de aproximativ 370.000 de euro, conform politistilor din IJP Brasov.

Cercetarile au aratat faptul ca persoana vatamata a fost contactata de un barbat pe o retea de socializare, context in care i-a fost prezentata o oportunitate de efectuare a unor investitii pe o platforma destinata acestui domeniu.

„Ca urmare a starii de eroare ce i-a fost creata persoanei vatamate, aceasta a depus o prima suma de bani la un aparat de tip „selfpay”. Dupa cateva zile, la intervale diferite de timp, doua dintre persoanele in cauza s-a deplasat individual la domiciliul persoanei vatamate, de unde, sub acelasi pretext investitional, au primit diferite sume de bani.

De asemenea, alte sume ar fi fost transferate intr-un cont bancar si la un bancomat destinat achizitionarii de criptomonede, aflat intr-un spatiu comercial din municipiul Brasov, in total persoana vatamata platind 1.833.700 de lei”, au comunicat politistii brasoveni.

In baza activitatilor operative specifice, la data de 2 octombrie a.c. politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Fagaras, cu sprijinul politistilor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Prahova, Vaslui si Mures, au pus in executare 3 mandate de perchezitie, in localitatile Baicoi, Vaslui si Targu Mures, la domiciliile unora dintre persoanele cercetate, unde au fost descoperite si ridicate mai multe bunuri si sume de bani.

Dupa finalizarea acestor perchezitii, doua dintre persoanele in cauza, barbati de 55 si 58 de ani, au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Fagaras, iar cu sprijinul politistilor din cadrul I.P.J. Bihor s-a reusit depistarea si a celei de-a treia persoane, un barbat, de 75 de ani, care, de asemenea, a fost condus la unitatea de politie.

Avand in vedere materialul probator pe care politistii l-au constituit in dosarul de cercetare penala, intocmit pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fata de cele 3 persoane a fost dispusa masura retinerii, pentru 24 de ore, acestea fiind introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Brasov.

Barbatii au fost prezentati de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras in fata judecatorului de drepturi si libertati care a emiss cate un mandat de arestare pe numele celor trei persoane, pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Municipiului Fagaras – Biroul de Investigatii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras, urmand a se propune solutie legala la finalizarea acestora.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: