Instanta suprema din Brazilia spune ca X a platit amenzile unei banci gresite, asa ca mai asteapta putin pana sa-si reia serviciile

externe

Curtea Suprema a Braziliei a declarat ca avocatii care reprezinta platforma de socializare X au platit amenzile bancii gresite, amanand decizia acesteia cu privire la posibilitatea companiei de tehnologie sa reia serviciile in tara, potrivit Reuters.

Plata amenzilor, pe care avocatii X au sustinut ca societatea le-a platit corect, este singura masura restanta ceruta de instanta pentru a autoriza X sa isi desfasoare activitatea din nou in Brazilia.

Platforma a fost suspendata in Brazilia de la sfarsitul lunii august, una dintre cele mai mari si mai ravnite piete ale sale, deoarece nu a respectat ordinele judecatoresti legate de moderarea discursului instigator la ura si nu si-a numit un reprezentant legal in tara, asa cum prevede legea.

Vineri, X, detinut de miliardarul Elon Musk, a depus o noua cerere de restabilire a serviciilor in Brazilia, spunand ca a platit toate amenzile.

Ca raspuns la cerere, judecatorul Curtii Supreme, Alexandre de Moraes, a solicitat ca plata sa fie transferata in conturile corecte.

El a stabilit, de asemenea, ca odata ce amenzile vor fi platite, procurorul general al Braziliei isi va da avizul cu privire la cererile recente facute de echipa juridica a X din Brazilia, care a cautat ca platforma sa fie restaurata in tara.

In urma deciziei lui Moraes de vineri, avocatii X au cerut din nou instantei autorizatia de a relua operatiunile in Brazilia, negand ca ar fi platit amenzile in contul gresit si spunand ca nu vad necesitatea ca procurorul general sa fie consultat inainte de ridicarea interdictiei.

Dupa ce in ultimele saptamani a urmat ordinele instantei superioare, inclusiv blocarea unor conturi investigate, compania a cerut instantei pe 26 septembrie sa ii permita reluarea serviciului in Brazilia.

Cu toate acestea, Moraes a hotarat la acea vreme ca X mai trebuie sa plateasca putin peste 5 milioane de dolari in penalitati inainte ca suspendarea sa fie ridicata.

Vineri, avocatii X au declarat Curtii Supreme ca au fost platite amenzi in valoare de 28,6 milioane de reali (5,24 milioane de dolari).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: