Romania achizitioneaza 1059 de blindate turcesti Cobra, cu 934 milioane de dolari. O parte dintre ele vor fi produse chiar in tara

externe

Presa din Turcia a transmis un anunt al companiei locale de autovehicule civile si militare Otokar care a anuntat ca a castigat o licitatie in Romania pentru furnizarea de vehicule blindate usoare pe roti.

Potrivit savunmasanayist.com, Otokar va furniza Romaniei vehiculul sau blindat pe roti COBRA II 4×4, in baza unui contract in valoare totala de peste 934 milioane USD. Contractul include productia si livrarea a 1059 de unitati COBRA II si a unor unitati logistice.

Acordul implica o cooperare industriala intre cele doua tari, ambele state membre NATO. Primele 278 de unitati vor fi produse in facilitatile de productie ale companiei turcesti din Turcia, iar restul in Romania, pentru care va fi construita o unitate de productie.

Se pare ca Otokar este singura companie care a depus la Ministerul Apararii o oferta clara pentru acest tip de autovehicul militar.

Iata anuntul: „Otokar a primit o scrisoare oficiala de invitatie pentru negocieri contractuale in cadrul licitatiei pentru achizitia de vehicule blindate usoare 4×4 tactice pe roti, deschisa de C.N. Romtehnica S.A. (Romtehnica), companie a Ministerului Apararii Nationale din Romania.

Licitatia include 1059 de vehicule blindate usoare 4×4 tactice pe roti si unele servicii integrate de suport logistic.

Primele 278 de unitati ale vehiculelor vor fi produse in facilitatile Otokar, in timp ce restul vor fi produse in Romania intr-o structura care va fi stabilita in viitor”.

(Foto: defense.otokar.com.tr)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: