Ciolos acuza si el PSD-ul in cazul CCR-Sosoaca: „Reflexul pesedist ‘pentru ca pot’ va schimba din acest moment calculele electorale”

politica

Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos afirma si el ca in spatele deciziei CCR de eliminare a Dianei Sosoaca din cursa prezidentiala se afla PSD. „Democratia din Romania a primit o lovitura exact de la o institutie care ar trebui sa vegheze asupra democratiei”, subliniaza Ciolos.

„Chiar fara sa vedem inca motivarea oficiala a CCR, stim ca deciziile acestei institutii – care trebuie reformata – au influentat de mai multe ori jocul politic.
Decizia de acum victimizeaza o candidata pro-rusa cu discurs xenofob si anti-democratic, ii valideaza teoriile conspirationiste si nevoia “luptei impotriva sistemului”. Si ii va da o noua platforma si argumente suplimentare de manifestare agresiva care vor contamina spatiul public si dezbaterile electorale.

Cred ca este o decizie periculoasa care creeaza un precedent grav pentru societatea noastra.

Reflexul pesedist ‘pentru ca pot’ va schimba din acest moment calculele electorale. Si cred ca ele se schimba nu in favoarea pesedistilor chiar daca asta cred ei azi.

Romanii au anticorpi puternici pentru autocratie si pentru decidenti care stiu ei mai bine ce sa aleaga in locul cetatenilor. Iar acesti anticorpi tocmai au fost activati.

Democratia din Romania a primit o lovitura exact de la o institutie care ar trebui sa vegheze asupra democratiei”, a scris Ciolos pe Facebook.

Toti cei patru judecatori propusi de PSD in CCR au votat pentru eliminarea lui Sosoaca: Marian Enache (presedinte, propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim-adjunct al procurorului general, sustinut de PSD),  Cristian Deliorga (fost judecator la Curtea de Apel Constanta, propus de PSD) si Gheorghe Stan (fost sef  al Sectiei Speciale, propus de PSD). Al saselea, Attila Varga, a fost propus de UDMR, partid aliat al PSD.

Impotriva contestatiei au votat Laura Iuliana Scintei (propusa de PNL) si Mihaela Ciochina (propusa de presedintele Klaus Iohannis).

Simina Tanasescu si Livia Stanciu au lipsit de la sedinta.

Citeste si: Fost consilier prezidential, despre decizia CCR-Sosoaca: „Ceasul democratiei s-a dat 24 de ani inapoi”

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, evidentiaza si el faptul ca, prin eliminarea Dianei Sosoaca din cursa prezidentiala, Marcel Ciolacu are sana sa intre cu George Simion in turul doi si astfel sa castige alegerile. O reluare a momentului Ion Iliescu – Corneliu Vadim Tudor din 2000.

„Intr-o seara de sambata, CCR (vorba vine) tocmai i-a smuls trofeul din maini lui Geoana si a relansat lupta lui Ciolacu cu extremismul, in speranta ca o va si castiga. Cam cu 24 de ani se da ceasul democratiei inapoi”, a scris Lazaroiu.

Bogdan Chirieac, „analist” de casa al postului Romania TV, a scos sambata seara in evidenta faptul ca eliminarea Dianei Sosoaca din cursa pentru Cotroceni il avantajeaza considerabil pe Marcel Ciolacu, care are astfel sansa de a intrat in turul doi cu George Simion.

„E o decizie care ar putea influenta major alegerile prezidentiale din Romania din acest an. In acest moment, in opinia mea, George Simion a luat o sansa foarte mare de a ajunge in turul 2 in fata lui Marcel Ciolacu. Deci, in acest moment, daca tot segmentul suveranist se aduna, asta inseamna in jur de 25%, atunci George Simion are o sansa puternica de a fi in turul 2 cu premierul Marcel Ciolacu.

In acest moment, problema principala a lui George Simion era doamna Diana Sosoaca. Aceasta problema nu mai exista. Trebuie sa vedem exact motivarea distinsei Curti Constitutionale, fiindca este, repet, o actiune care schimba complet tabloul politic la alegerile prezidentiale din acest an. Trebuie sa vedem motivele si reactiile liderilor politici. Mai mult, George Simion si asa s-a intarit mult prin venirea lui Gigi Becali in partidul sau. Simion este foarte putin vizibil acum in presa mainstream, dar este foarte activ pe retelele de socializare,” a declarat Chirieac la Romania TV.

Citeste si: PNL acuza PSD ca a pus la cale eliminarea lui Sosoaca din cursa pentru Presedintie: „Este stiut faptul ca Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur 2 cu George Simion”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: