Atac terorist in sudul Israelului. O femeie a fost ucisa si alte zece persoane ranite

externe

O femeie a murit si alte zece persoane au fost ranite dupa ce un barbat a deschis focul, duminica, in statia centrala de autobuz din orasul Beersheba, in sudul Israelului. Atacatorul a folosit o arma de foc si un cutit. El a fost impuscat mortal de fortele de ordine la scurt timp dupa incident, potrivit The Times of Israel.

Femeia ucisa avea doar 25 de ani. Cinci persoane sunt in stare buna, dupa ce au fost lovite de cioburi de sticla sau de resturi contondente.

De asemenea, trei persoane sunt tratate dupa ce au suferit atacuri de panica, a transmis serviciul de ambulanta.

In schimb, o tanara in varsta de 20 de ani se afla in stare grava. Ea a fost transportata la spitalul Soroka din Beersheba. Patru barbati sunt in stare moderata, dupa ce au suferit rani prin impuscare.

Potrivit autoritatilor israeliene, atacatorul avea 29 de ani si era un beduin originar de langa orasul Lakiya, identificat ca Ahmad al-Uqbi. El avea cetatenie israeliana si era o persoana cu antecedente penale. El a fost ucis de fortele de raspuns in timpul atacului.

In acest context, ministrul Securitatii Nationale, Itamar Ben Gvir, cere statului sa demoleze casele cetatenilor israelieni care comit atacuri teroriste.

„Fac un apel primului-ministru sa adopte astazi legea pe care am propus-o pentru deportarea familiilor teroristilor”, a spus Ben Gvir, argumentand ca rudele teroristilor care comit atacuri reprezinta un fenomen recurent.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate din presa ebraica, al-Uqbi era ruda cu Muhanad Alukabi, care a comis un atac cu impuscaturi in aceeasi statie de autobuz Beersheba, in octombrie 2015.

Atacul vine cu o zi inainte de 7 octombrie, data la care gruparea islamista palestiniana Hamas a lansat un atac asupra Israelului, in 2023.

(Foto: x.com/Mdais)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: