PSD, o noua replica: Cine ataca CCR, ataca statul de drept

politica

Robert Cazanciuc

Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), fost ministru al Justitiei, sustine ca atacarea furibunda a CCR de catre politicieni  „arata ca statul de drept nu este un pilon fundamental al democratiei, ci doar un instrument folosit in batalia politica atunci cand nu au solutii de buna guvernare”. 

”Despre Constitutie, cu si fara dileme. Atacarea furibunda a CCR de catre politicieni ne arata ca statul de drept nu este un pilon fundamental al democratiei, ci doar un instrument folosit in batalia politica atunci cand nu au solutii de buna guvernare. In acest moment putem doar specula cu privire la ratiunile avute in vedere de CCR pentru a pronunta decizia de respingere a candidaturii doamnei Sosoaca, de aceea e foarte important ca CCR sa publice cat se poate de repede motivarea acestei decizii”, a scris Cazanciuc intr-o postare pe Facebook, duminica.

”Daca ne uitam la primele 2 acte, Constitutia si legea CCR, constatam ca ele au fost adoptate cu mai bine de 30 de ani in urma, in contextul post revolutionar in care se gasea Romania, si in mod evident sunt impregnate de spiritul si interesele acelor vremuri. Cred ca astazi este legitim sa ne intrebam de ce CCR ar trebui sa aiba competente in procedura de validare a unor candidaturi, fie ele si la nivel de presedinte al tarii, si nu ar trebui ca aceste atributii sa fie limitate doar la validarea unor rezultate, respectiv dupa ce poporul si-a spus cuvantul”, mai arata Cazanciuc.

El arata ca ”nu este surprinzatoare iesirea USR, care are multe in comun cu AUR si foloseste din nou tema justitiei pentru a-si minti electoratul, asa cum a fost proiectul ‘fara penali in functii publice’, blamat deopotriva cu justitia atunci cand au fost scoase la iveale infractiunile unor membri USR”.

”Atacarea insa de catre PNL a CCR arata, pe de o parte, ca spiritul liberal istoric, revigorat in mod autentic in anii 90, s-a transformat intr-un spirit de gasca in care nu valorile democratice invocate public sunt liantul partidului, ci nevoia de avea acces la resursele statului, iar pe de alta parte ca nu au limite in a insulta inteligenta celor care cred in valori liberale atunci cand au invocat fara dileme o decizie a CCR din anul 2004 care ii permitea fostului presedinte Ion Iliescu sa candideze la Senat, pentru a justifica o initiativa legislativa care sa ii permita acelasi lucru presedintelui Klaus Johannis, dar probabil atunci majoritatea judecatorilor CCR fusesera numiti de PNL; au cerut scoaterea AUR in afara legii pentru ca ar pune in pericol democratia romaneasca, iar astazi folosesc aceleasi argumente pentru a ataca o institutie fundamentala pentru ca ar fi plagiat din PNL”, arata Cazanciuc.

”Fara a cautiona sub nici o forma modul deosebit de violent al Dianei Sosoaca de a face politica, premierul Marcel Ciolacu a invitat-o in vara la consultarile pentru data alegerilor prezidentiale, din respect pentru democratie si pentru romanii care ii dadusera votul pentru a ajunge in Parlamentul European. Probabil Bratianu se rasuceste in mormant cand ‘vede’ PNL condus de un ostas care isi doreste sa conduca o tara membra a UE si NATO bazandu-se pe Ion Iliescu si Diana Sosoaca”, mai scrie Cazanciuc in postare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: