Cateva mii de oameni au manifestat la Londra in semn de omagiu pentru victimele atacului Hamas din 7 octombrie. „Eliberati ostaticii acum!”

news

Mii de persoane s-au adunat duminica la Londra pentru a aduce un omagiu victimelor din 7 octombrie, cu o zi inainte de marcarea unui an de la acest atac fara precedent al miscarii islamiste palestiniene Hamas impotriva Israelului, conform AFP.

Omagierea, doar una dintre cele care se desfasoara in aceste zile, a fost organizata de mai multe organizatii reprezentative ale comunitatii evreiesti britanice, printre care Board of Deputies of British Jews si Jews Leadership Council.

„Eliberati ostaticii acum!”, au scandat manifestantii, care s-au reunit in Hyde Park, cel mai mare parc din centrul capitalei britanice, unde fusese instalata o scena mare.

„Suntem aici pentru a sustine victimele din 7 octombrie. Suntem aici pentru ca lumea sa nu le uite”, a declarat Henry Grunwald, presedintele comitetului organizator.

Comemorarea, care a durat peste doua ore, a fost ritmata de muzica si mai multe interventii la tribuna. Portretele celor 1.205 de persoane ucise in timpul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 au fost difuzate pe un ecran urias. De asemenea, au fost distribuite lumanari publicului, in memoria victimelor.

In 3 octombrie curent, 97 de persoane continuau sa fie tinute captive de Hamas, dintre care 64 ar fi in viata, iar 33 fiind declarate moarte de armata israeliana.

„Astazi, ne rugam pentru toate vietile care au fost pierdute in Israel, dar si in Gaza si in Liban”, a declarat de la tribuna marele rabin Ephraim Mirvis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: