Gruparea terorista Hamas saluta „atacul glorios” de la 7 octombrie impotriva Israelului

externe

Khalil al-Hayya, Hamas, 7 octombrie, atac glorios

Miscarea Hamas a salutat duminica atacul „glorios” pe care l-a intreprins pe 7 octombrie 2023 impotriva Israelului, intr-un mesaj video difuzat in ajunul marcarii unui an de la acest atac care a declansat razboiul in Fasia Gaza, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Atacul „glorios din 7 octombrie a distrus iluziile pe care si le crease inamicul, convingand lumea si regiunea de superioritatea si de presupusele sale capacitati”, a declarat in acest mesaj un membru al miscarii islamiste palestiniene, Khalil al-Hayya, aflat in Qatar.

Pe 7 octombrie, miscarea islamista palestiniana Hamas a desfasurat un atac fara precedent in Israel, cel mai amplu de la crearea acestei tari, in 1948. Atacul s-a soldat cu 1205 morti, in mare parte civili, potrivit unei numaratori a AFP bazate pe cifrele israeliene, inclusiv ostatici care au murit sau au fost ucisi in captivitate in Fasia Gaza.

Ca represalii, Israelul promite sa anihileze Hamas in Gaza. Acest razboi, aflat inca in desfasurare, a provocat peste 41.000 de morti, in mare parte civili, potrivit guvernului Hamas, si a creat o criza umanitara majora pe teritoriul palestinian.

Conflictul israeliano-palestinian a fost generat dintotdeauna de spirite incinse, dar amploarea pe care a luat-o din 7 octombrie alimenteaza divizarile si ura in intreaga lume: manifestatii virulente, polarizare extrema si o explozie a actelor antisemite, pana in punctul in care oficiali europeni si americani au evocat recent la ONU „un tsunami de antisemitism” in ultimul an

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: