A murit activistul Bogdan Barbu, singurul care a indraznit sa candideze „pe bune” impotriva lui Pandele in Voluntari: „Un om care a crezut toata viata ca poate schimba lumea”

news

Bogdan Barbu

Bogdan Barbu, un tanar activist care a incercat la alegerile locale din acest an sa il scoata pe Florentin Pandele din Primaria Voluntari, a decedat, anunta mai multi cunoscuti de-ai sai pe retelele de socializare. 

„O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma o nemarginita durere si un gol imens. Arbitrul a fluierat mult prea devreme pentru tine, Bogdan Barbu, sotul meu iubit!!!”, a transmis sotia lui Bogdan Barbu, Ramona Barbu, pe retelele de socializare.

„A murit un om pe care eu l-am respectat foarte mult. Un om care a crezut toata viata ca poate schimba lumea. Unul dintre putinii care nu s-a frant niciodata. Am fost alaturi in obsesivele noastre incercari de-a misca o societate care parea incremenita. A murit tanar si repede trecand prin viata cu o incredere care i-a inspirat pe multi altii. Fie-ti trecerea lina Bogdane!”, a scris si Laurentiu Stefanescu.

Bogdan Barbu a candidat, la alegerile locale din acest an, din nou impotriva lui Florentin Pandele pentru postul de primar al Voluntariului. A pierdut.

„Prieteni, a fost greu, dar dificil. N-am obtinut chiar miile de voturi spre care le-am tintit, dar stiti cum e: pe ce pune Pandele mana, al lui ramane.

Insa si eu raman cu ceva, dupa acest efort al candidaturii mele la Primaria din Voluntari: cu multumirea ca am facut tot ce-am putut. Am stat de vorba cu oamenii si pentru prima oara in cei 12 ani de cand ma agit ca parte a societatii civile, intrevad o schimbare in Voluntari. Si nu doar in Voluntari.

Alaturi de prieteni, colegi si oamenii care m-au votat, suntem parte din aceasta schimbare. Oricat de greu ar fi si oricat de mult timp ne-ar lua, n-o sa ma satur sa spun treaba asta: ACUM e doar inceputul.

Suntem obositi, ne suflecam manecile fiindca o luam de la capat, ca Parlamentarele bat la usa. Speram sa le raspundem noi, nu PSD-ul in capot si cu trabuc in gura.

Iar 2028 bate deja la usa si incepe de ACUM”, a scris Barbu pe Facebook dupa alegeri.

El contribuie la infiintarea unei miscari politice „reformiste” intulate „ACUM”.

Cum se prezenta Barbu pe internet: „Bogdan Barbu este tata, sot, IT-ist, fost activist de mediu si, de aproape 2 ani, copresedintele ACUM, partid de doctrina verde, ecologist si anticoruptie. Bogdan crede in a lupta pentru o Romanie mai buna, mai curata din punct de vedere al mediului si mai curata din punct de vedere politic. Crede in a respira un aer proaspat atunci cand iesim din casa si intr-un aer proaspat atunci cand vorbim despre societatea romaneasca. Crede in drepturi cetatenesti largi si in respectarea decentei umane. Si considera ca mediul, tranzitia climatica, este cea mai mare problema despre care nu se vorbeste in Romania, iar asta afecteaza vietile oamenilor si chiar si viitorul economiei. Vrea sa schimbe asta”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: