„Cadou” de ziua lui Putin. Hackerii ucraineni au piratat toate posturile TV mari din Rusia, provocand pagube majore: „Toate datele de pe servere sunt distruse”

externe

Kremlin

Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin cu ocazia zilei sale de nastere, efectuand un atac pe scara larga asupra companiei de radio si televiziune de stat din Rusia, relateaza Ukrinform care citeaza o sursa informata din serviciile secrete ucrainene.

„Inca de dimineata, principalele canale TV de propaganda: ‘Russia 1’, ‘Russia 24’, ‘Russia Culture’, RTR ‘Planeta’ si alte peste 20 au incetat sa mai difuzeze online. Potrivit informatiilor serviciilor secrete ucrainene, nu doar difuzarea online a acestor canale TV nu functioneaza, ci si cea de televiziune”, a spus interlocutorul.

El a adaugat ca angajatii companiei TV ruse de stat se plang ca „toate informatiile de pe servere, chiar si copiile de rezerva, sunt distruse, difuzarea online si serviciile interne nu functioneaza, nu exista internet si telefonie”.

Responsabilitatea a fost asumata de grupul anonim de hackeri pro-ucrainean „Sudo rm-RF”, care a „atacat” in repetate randuri Federatia Rusa. Asteptam detalii, a adaugat interlocutorul Ukrinform.

Dupa cum s-a aflat, difuzarea online si serviciile interne ale mass-media de stat ruse de propaganda care tin de holdingul de presa al Kremlinului, VDTRK, au incetat sa functioneze din cauza unui atac al hackerilor.

Presa rusa, citand surse, sustine ca problema este foarte grava, iar recuperarea va dura mult timp. In prezent, VDTRK nu are acces la internet iar telefoanele sunt „cazute”. Totul a fost sters de pe servere, inclusiv backup-urile.

In august, hackerii ucraineni au „piratat” televiziunea din Crimeea si au lansat un videoclip cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: