Petre Lazaroiu, fost judecator CCR: „Decizia in cazul Sosoaca este gresita, sterge din Constitutie dreptul la opinie”

politica

Petre Lazaroiu

Fostul judecator CCR Petre Lazaroiu a declarat, luni, despre respingerea candidaturii Dianei Sosoaca la prezidentiale, ca aceasta decizie este nu numai gresita dar si cu consecinte ireparabile, pentru ca practic CCR a sters din Constitutie, prin aceasta decizie, dreptul la opinie.

”Aceasta decizie este o decizie nu numai gresita dar si cu consecinte ireparabile, pentru ca practic Curtea, prin aceasta decizie, a sters din Constitutie dreptul la opinie”, a spus fostul judecator in emisiunea Romania Politica de la Prima News, informeaza news.ro.

Despre faptul ca unul dintre magistratii Curtii ar putea sa nu semneze motivarea in privinta deciziei de respingere a candidaturii Dianei Sosoaca, Lazaroiu a aratat ca acest lucru nu este posibil, potrivit regulamentului institutiei.

”Nici macar nu exista posibilitatea, odata ce ai participat la sedinta, esti obligat sa semnezi decizia, nu ai alta solutie. Este o abatere disciplinara destul de grava, Judecatorul (..) are posibilitatea sa faca opinie separata sau concurenta. Nu poti sa spui, din motiv ce ai participat, sa spui ca nu ai participat. Votul trebuie sa fie clar, da sau ba, abtinerea nu e posibila”, a completat Lazaroiu.

Curtea Constitutionala a respins contestatia Dianei Sosoaca fata de neinregistrarea candidaturii sale la Presedintie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: