Razbunarea Beijingului. China aplica oficial sanctiuni vamale impotriva coniacului francez

externe

China

De vineri, China va cere importatorilor de bauturi spirtoase din Europa, din care doar coniacul reprezinta 95%, sa depuna un depozit financiar la vama chineza, a anuntat Ministerul Comertului, in contextul tensiunilor comerciale dintre Beijing si Uniunea Europeana (UE), relateaza Le Figaro.

Tarile membre UE au confirmat intr-un vot de vineri impunerea unor taxe vamale suplimentare asupra masinilor electrice importate din China, in ciuda opozitiei germanilor care se tem de un razboi comercial cu Beijingul.

Comisia Europeana are acum mana libera sa adauge taxei de 10% deja in vigoare o suprataxa de pana la 35% pentru vehiculele cu baterii fabricate in China. Aceste taxe compensatorii urmeaza sa intre in vigoare la sfarsitul lunii octombrie.

China a avertizat ca va lua „toate masurile necesare” pentru a raspunde, iar vineri, industria coniacului francez s-a considerat „sacrificata” dupa aceasta decizie a UE privind masinile electrice importate din China. „Din 11 octombrie 2024, importatorii vor fi obligati, atunci cand importa bauturi alcoolice tari din Uniunea Europeana, sa furnizeze depozitul financiar corespunzator la vama Republicii Populare Chineze”, a precizat Ministerul Comertului chinez.

Acest depozit va fi debitat retroactiv daca China decide in mod oficial sa aplice suprataxe vamale pentru a compensa concurenta considerata neloiala de catre producatorii europeni de bauturi spirtoase.

Beijingul, care a deschis o investigatie asupra brandy-urilor europene in ianuarie, a anuntat la sfarsitul lunii august ca a gasit dovezi de dumping. Ministrul chinez al Comertului s-a abtinut apoi sa impuna „pentru moment” taxe vamale temporare asupra acestor bauturi alcoolice

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: