Kamala Harris evita sa raspunda in legatura cu aderarea Ucrainei la NATO: „Rusia ar fi cucerit deja Kievul daca Trump era presedinte”

externe

Kamala Harris, Donald Trump, pericol, viata, femei, avort

Washingtonul va aborda posibila intrare a Ucrainei in NATO „daca si cand va ajunge la acel moment”, a spus vicepresedintele Kamala Harris cu privire la viitoarele sale politici, daca va fi aleasa presedinte, intr-un interviu difuzat pe 7 octombrie, relateaza Kyiv Independent.

Candidatul democrat pentru viitoarele alegeri din noiembrie a promis ca va sprijini in continuare Ucraina impotriva agresiunii ruse.

„In acest moment, aparam capacitatea Ucrainei de a se apara impotriva agresiunii neprovocate a Rusiei”, a spus Harris, sugerand ca Rusia s-ar afla deja la Kiev daca Donald Trump ar fi presedinte.

Harris spune ca nu se va intalni cu Putin pentru discutii de armistitiu fara participarea Ucrainei

Ucraina a solicitat aderarea la NATO in septembrie 2022, dar nu a primit inca o invitatie oficiala, deoarece actorii importanti precum SUA si Germania au fost reticente sa sustina pe deplin acest pas.

In ciuda asteptarilor mari de la Kiev, ultimele doua summituri aliate au adus doar noi pasi spre aprofundarea cooperarii Ucraina-NATO si o declaratie ca drumul spre aderare a tarii este „ireversibil”.

Wall Street Journal a relatat ca aliatii ar putea oferi mai multi „pasi concreti” cu privire la aderarea Ucrainei la viitorul summit Ramstein din 12 octombrie, care, totusi, nu va indeplini ceea ce a cerut Kievul.

In timp ce administratia Biden a ezitat in privinta apartenentei Ucrainei, apropiatii lui Trump au vorbit mai deschis impotriva acesteia. JD Vance a spus ca planul de pace al lui Trump ar putea presupune renuntarea Kievului la aspiratiile sale de aderare la NATO si crearea unei „zone demilitarizate” intre Ucraina si Rusia.

De asemenea, prim-ministrul slovac Robert Fico a declarat recent ca va bloca aderarea Ucrainei. Aderarea ar necesita acordul unanim al tuturor celor 32 de membri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: