Putin a renuntat la vizitele la resedinta din Soci de frica dronelor ucrainene: „A simtit o amenintare la adresa sigurantei sale fizice”

externe

resedinta, Vladimir Putin, Soci, demolata, drone ucrainene

Presedintele Vladimir Putin a incetat sa-si viziteze resedinta din statiunea rusa Soci, la Marea Neagra, de frica unor atacari cu drone ucrainene, a informat institutia de investigatie independenta Proekt, relateaza The Moscow Times.

Putin a petrecut cel putin 30 de zile pe an la resedinta Bocearov Rucei de cand a fost renovata pentru Jocurile Olimpice de la Soci din 2014 si probabil ca a ramas acolo in timpul apogeului pandemiei de Covid-19, potrivit Proekt.

Dar in acest an, presedintele rus a petrecut un numar redus de zile la Bocearov Rucei.

Putin nu a mai vizitat deloc resedinta din martie si chiar a renuntat la traditia de a sarbatori ziua de nastere a Alinei Kabaieva, partenerul sau de multa vreme si presupusa mama a celor doi fii ai sai, pe coasta Rusiei Marii Negre.

Jurnalistii de la Proekt sustin ca Putin „a simtit o amenintare la adresa sigurantei sale fizice” in urma multiplelor atacuri cu drone asupra Sociului in toamna anului 2023, ceea ce explica absenta lui prelungita din resedinta.

O sursa apropiata lui Putin a confirmat aceasta teorie, a spus presa.

Ancheta publicatiei Proekt a mai relevat ca cladirea principala a resedintei Bocearov Rucei a fost complet demolata la inceputul anului, lasand loc unui nou proiect de constructie.

Bocearov Rucei, candva un loc preferat de vacanta al conducerii sovietice de varf, a fost folosit in mod regulat de Putin pentru intalniri cu liderii mondiali in timpul mandatului sau, inclusiv cu presedintele american George W. Bush in 2008.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: