George Simion sustine ca va pune la dispozitia USR textul si semnaturile AUR pentru depunerea motiunii de cenzura impotriva guvernului Ciolacu

politica

George Simion, semnaturi, AUR, motiune de cenzura, USR

Presedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidentiale, a declarat miercuri ca pune la dispozitia USR textul si semnaturile AUR pentru depunerea motiunii de cenzura impotriva actualului Guvern, „care incalca legile, care pune pumnul in gura opozitiei”.

„Am aici textul motiunii de cenzura, doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaste inca, poate tot, nu a invatat procedurile parlamentare. Ai nevoie de un text si ai nevoie de semnaturi. Noi avem semnaturile, le punem aici pe masa, punem si textul si semnaturile la dispozitie. Nu ne cramponam in vreun fel de text, vrem ca acest Guvern Iohannis, care reinstaureaza dictatura, care incalca legile electorale, care pune pumnul in gura opozitiei, sa plece acasa si pana la alegeri sa avem un guvern interimar care sa aiba un singur scop, o singura menire, sa asigure buna desfasurare a alegerilor si sa nu mai incalce Constitutia, cum au facut-o pe 9 iunie. Nu putem avea alegeri corecte, atat timp cat sunt organizate de acest Guvern PSD-PNL si de Klaus Werner Iohannis, care, in loc sa fie un garant al respectarii Constitutiei, incalca Constitutia”, a precizat Simion.

El a adaugat ca semnaturile USR si AUR sunt suficiente pentru a fi depusa motiunea.

„Ii punem la dispozitie doamnei Lasconi, chiar daca nu e la Parlament, aceste semnaturi, impreuna cu semnaturile USR. Sunt suficiente pentru a fi depusa motiunea. Luni poate fi citita si miercuri votata, daca chiar exista interes si nu este un joc politic”, a conchis Simion.

Pe de alta parte, Simion a sustinut ca in ultimele zile au fost „foarte multe provocari si amenintari” la adresa AUR.

Presedinta USR, Elena Lasconi, a anuntat ca lucreaza, impreuna cu colegii din partid, la o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ciolacu si il indeamna pe liderul PNL, Nicolae Ciuca, sa semneze motiunea.

„In ultimele 48 de ore, am trecut peste foarte multe provocari, amenintari si ne asteptam ca orele si zilele urmatoare sa fie foarte, foarte grele, pentru ca autoritati ale statului si grupuri de influenta cauta sa opreasca candidaturile noastre la alegerile parlamentare si prezidentiale si cauta sa ne puna piedici, sa ne denigreze si inclusiv sa orchestreze dosare penale acum in plina campanie electorala. Ieri, o anumita unitate a unui Parchet a dat dispozitii de descinderi si perchezitii. Va readuc aminte ca acum patru luni si patru zile, Parchetul General dadea un comunicat pe care nici acum nu l-a explicat oficial, prin care se facea referire directa la mine, iar colegii mei au ramas fara telefoane, fara laptopuri, instrumente pe care avem documente importante, la care nu avem acces. La patru luni si patru zile de atunci, in continuare nu s-a facut perchezitia informatica si nu ni s-au dat aceste instrumente”, a afirmat Simion, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: