Viktor Orban, umilit la Strasbourg de un activist care i-a aruncat in fata un teanc de bancnote: „Te-ai vandut lui Putin!” – VIDEO

externe

Viktor Orban, bancnote, activist, vandut, Putin

Un activist si consilier municipal al unui partid maghiar de opozitie a intrerupt marti o conferinta de presa in orasul francez Strasbourg, in timp ce premierul Viktor Orban isi prezenta planurile pentru presedintia semestriala a Uniunii Europene de catre Ungaria.

Activistul, Marton Gyekiczki, l-a intrerupt pe Orban in timp ce acesta vorbea despre opozitia sa fata de imigratie, alergand spre podiumul pe care statea Orban si aruncand spre prim-ministru un teanc de ceea ce pareau a fi bancnote.

„Pentru cat de mult v-ati vandut tara? Pentru cat de mult ati vandut tara, domnule prim-ministru?” a strigat Gyekiczki in timp ce hartiile se imprastiau. „S-a vandut lui Putin, s-a vandut lui Xi Jinping!” a strigat activistul, referindu-se la liderii Rusiei si Chinei.

Potrivit Associated Press, incidentul a avut loc in timp ce Orban urma sa se adreseze Parlamentului European miercuri, in timpul presedintiei rotative de sase luni a Ungariei in cadrul blocului comunitar. Guvernul sau a fost mult timp in dezacord cu UE din cauza a ceea ce aceasta considera a fi restrangerea drepturilor democratice si a fost din ce in ce mai criticat pentru relatiile sale stranse cu autocratii precum Rusia si China.

Activistul Gyekiczki, care a fost pus la pamant de un agent de securitate si scos din sala, este membru al partidului Coalitia Democrata din Ungaria si membru al consiliului local dintr-o suburbie a Budapestei.

Presedintele acestui partid, fostul prim-ministru Ference Gyurcsany, a scris ulterior pe social media ca este „mandru” de Gyekiczki pentru actiunile sale.

„O vom spune peste tot si intotdeauna: Ungaria are un guvern tradator!”, a scris el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: