Surse: DIICOT a deschis un dosar penal in care este vizata si Greenpeace. Sesizare depusa de ministrul Burduja

news

Sebastian Burduja, compromis, Portile de Fier, Serbia, energie electrica

Surse judiciare anunta ca DIICOT a deschis dosar penal pentru „impiedicarea dezvoltarii unor proiecte pe energie” la sesizarea ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Printre entitatile anchetate in acest disar se numara si cunoscuta organizatie Greenpeace.

Sesizarea a fost facuta marti de Burduja. In sesizare se afirma ca „entitati din Rusia” au interes ca Romania sa ramana in continuare dependenta de Rusia.

In sesizarea lui Burduja este vizata si Greenpeace, au precizat sursele.

„Ministrul Energiei a solicitat DIICOT sa verifice daca aceste ONG-uri de mediu care se opun dezvoltarii unor proiecte energetice au legaturi cu Federatia Rusa”, au mai adaugat sursele.

Pozitia oficiala a Ministerului Energiei

„Cu privire la informatiile aparute in presa, facem precizarea ca Ministerul Energiei nu poate sa confirme sau sa infirme existenta unui dosar de urmarire penala privind faptele mentionate in articolul de presa.

De asemenea, facem precizarea ca, potrivit art. 285 alin. (2) C. proc. pen. procedura din cursul urmaririi penale este nepublica.

Pe aceasta cale, Ministerul Energiei anunta ca, in cazul existentei unui dosar penal avand ca obiect faptele sesizate, va oferi tot concursul organelor de urmarire penala in scopul aflarii adevarului si a tragerii la raspundere penala a persoanelor vinovate.

‘Ministerul Energiei ramane preocupat activ de problematica blocarii sistematice a unor proiecte energetice de importanta vitala pentru Romania, din cauze independente de vointa autoritatilor publice sau a companiilor care implementeaza aceste investitii. In acest sens, Ministerul Energiei depune toate diligentele, prin orice mijloace legale, pentru deblocarea si/sau accelerarea tuturor proiectelor de investitii in infrastructura energetica a Romaniei, in vederea indeplinirii Programului de guvernare si a Strategiei Energetice a Romaniei. Ne manifestam aprecierea fata de toate demersurile oneste care vizeaza protectia mediului, fara a compromite securitatea nationala sau securitatea energetica a Romaniei’, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: