Compania chineza Chery asambleaza in Rusia autovehicule in uzine care au apartinut Mercedes si Volkswagen

externe

masini, Chery, asamblate, Rusia, Mercedes

Compania chineza Chery a inceput sa asambleze masini in Rusia la trei uzine care au fost eliberate de concurentii occidentali, inclusiv Volkswagen si Mercedes, pentru a le vinde pe piata rusa.

Producatorii auto chinezi au capturat mai mult de jumatate din piata auto rusa in ceea ce priveste vanzarile, dupa ce majoritatea companiilor occidentale au parasit tara in urma invaziei Ucrainei de catre Moscova in februarie 2022.

Acestea isi extind acum influenta pentru a include o parte din productia interna a Rusiei, subliniind rolul tot mai important al Beijingului in remodelarea peisajului industrial si a economiei Rusiei de la invazia Ucrainei.

Surse ale agentiei Reuters au declarat ca Chery, care reprezinta aproape o cincime din vanzarile de autoturisme in Rusia, importa autoturisme aproape finite si finalizeaza asamblarea acestora la trei fabrici rusesti, pe langa importul de autoturisme finite.

Patru dintre aceste surse, inclusiv dealeri care intretin relatii cu fabricile, au refuzat sa fie identificate deoarece nu au fost autorizate sa vorbeasca cu mass-media.

Sursele au declarat ca cel mai mare exportator de automobile din China pariaza probabil pe o cerere puternica in Rusia, deoarece piata interna rusa se confrunta cu o productie limitata si cu o capacitate subutilizata.

Intr-o declaratie scrisa, Chery a declarat ca furnizeaza autoturisme pe piata rusa, dar nu intentioneaza sa construiasca sau sa cumpere uzine in Rusia. Compania nu a raspuns la intrebarile Reuters cu privire la asamblarea automobilelor la aceste uzine.

Chery nu a anuntat anterior inceperea productiei la cele trei fabrici si lansarea noilor modele asamblate acolo.

Rusia creste taxele pentru masinile importate, ceea ce ar putea incuraja producatorii auto straini sa localizeze productia.

In iulie, vicepresedintele Chery, Shawn Xu, a declarat ca planurile globale ale companiei includ intrarea pe mai mult de 60 de piete noi in urmatorii trei ani.

Ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a impune taxe de import pentru vehiculele electrice fabricate in China, vehiculele electrice ale Chery vor fi, de asemenea, supuse unor taxe suplimentare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: