Ciolacu anunta ca „Republica Moldova nu este singura”: „Liderii de la Chisinau sa nu se lase intimidati”

news

Romania ramane un partener de nadejde pentru Republica Moldova in parcursul sau european, asumandu-si un rol activ in sustinerea cetatenilor si a autoritatilor de la Chisinau, a anuntat premierul Ciolacu.

Premierul Ciolacu a reiterat angajamentul ferm al Romaniei de a sprijini Moldova pe drumul sau catre Uniunea Europeana, chiar si in fata propagandei agresive venite dinspre Rusia, potrivit unui comunicat emis de Guvernul Romaniei.

Premierul roman a transmis un mesaj de incurajare pentru liderii de la Chisinau, subliniind ca Romania va ramane „umar la umar” cu Republica Moldova in eforturile sale de a-si atinge „visul european”. El a subliniat ca incercarile Rusiei de a influenta directia pro-europeana a Republicii Moldova, printr-o campanie de dezinformare si manipulare a datelor istorice, nu vor schimba cursul ales de Chisinau.

„Ii incurajez pe toti liderii de la Chisinau sa nu se lase intimidati de astfel de actiuni. Romania este umar la umar cu Republica Moldova in indeplinirea visului european”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Propaganda rusa, care distorsioneaza faptele istorice si ignora realitatile din teren, este vazuta de Romania ca o incercare disperata de a impiedica drumul european al Republicii Moldova. Autoritatile romane considera ca aceasta dezinformare trebuie combatuta ferm, prin toate mijloacele diplomatice si mediatice disponibile, pentru ca Moldova sa-si continue drumul catre integrarea in Uniunea Europeana fara obstacole.

Pentru Romania, dorinta Republicii Moldova de a deveni parte a Uniunii Europene reprezinta mai mult decat o simpla optiune geopolitica, este o alegere pentru stabilitate, prosperitate si un set comun de valori si principii. Acestea contrasteaza profund cu actiunile Rusiei, care, prin atacuri asupra vecinilor sai si folosind metode conventionale si hibride, continua sa incalce dreptul international.

In acest context tensionat, Romania isi asuma, alaturi de celelalte state membre ale Uniunii Europene, responsabilitatea de a sprijini Republica Moldova in intarirea institutiilor democratice si in cresterea capacitatii de a face fata provocarilor de securitate venite din partea Rusiei. Scopul este clar: cresterea rezilientei Moldovei in fata tacticilor hibride, de la dezinformare la presiuni economice si politice, care incearca sa destabilizeze tara.

Mesajul Romaniei este unul simplu, dar puternic: Moldova nu este singura. Drumul sau european este sprijinit de Romania, care vede in aceasta directie un act de solidaritate fata de aspiratiile de prosperitate si democratie ale poporului moldovean. Romania isi reafirma angajamentul pentru pace, stabilitate si un viitor comun in Europa, asigurandu-se ca propaganda si presiunile externe nu vor intoarce Republica Moldova din drumul ales”, se arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: