Rusia pierde un soldat pentru fiecare 2,5 metri patrati de teritoriu capturat – OSCE

externe

Rusia, contraofensiva, Kursk, insuficiente, forte

Armata rusa pierde un soldat pentru fiecare 2,5 metri patrati de teritoriul ucrainean ocupat, a declarat Nataliia Kostenko, adjuncta sefului misiunii Ucrainei la OSCE, relateaza The New Voice of Ucraine.

Aceasta poate fi consecinta atitudinii nopasatoare a conducerii ruse fata de soldatii sai.

„Conducerea militara rusa se bazeaza in mare masura pe tactici de tip ‘carne de tun’, demonstrand ca poate realiza progrese doar cu un cost pe care orice alta tara l-ar considera inacceptabil”, a spus ea la Forumul de Cooperare si Securitate al OSCE.

Kostenko a evidentiat un exemplu recent de tactici de tip „carne de tun” la capturarea orasului Vuhledar din regiunea Donetk.

„Fortele ruse au reusit sa castige controlul asupra acestui oras doar dupa sute de incercari zilnice de a sparge apararea ucraineana”, a mentionat Kostenko.

„In timp ce propaganda rusa a declarat aceasta o victorie strategica, realitatea este ca, chiar si cu un avantaj numeric in trupe, artilerie si aviatie, fortelor ruse au avut nevoie de doi ani pentru a prelua controlul asupra acestui oras, pe care l-au devastat complet”, a mai spus ea.

Peste 1.000 de ciocniri au avut loc in ultima saptamana intre Fortele de Aparare ucrainene si armata rusa, situatia ramanand extrem de tensionata si dinamica pe toata linia frontului.

„Trupele ucrainene continua sa identifice si sa distruga cartierele generale ale fortelor de ocupatie rusa, caile logistice si de comunicatii si depozitele de munitii”, a continuat Kostenko.

„Saptamana trecuta, fortele ucrainene au distrus cu succes punctele de comanda ale brigazilor 35 si 27 de pusti motorizate, precum si punctul de comanda al Armatei a 2-a Combinate”, a conchis ea.

Pe 17 septembrie, WSJ a relatat ca aproximativ un milion de oameni din ambele parti au fost ucisi sau raniti din cauza invaziei rusesti.

Potrivit publicatiei, numarul victimelor militare ucrainene este de 80.000, cu 400.000 de raniti. Estimarile serviciilor secrete occidentale cu privire la pierderile rusesti sunt ca numarul mortilor este de aproape 200.000, cu aproximativ 400.000 raniti.

Pe 24 septembrie, publicatia rusa Mediazona a anuntat identificarea a cel putin 71.000 de militari rusi ucisi in Ucraina.

Pe 7 octombrie, raportul de informatii al Ministerului britanic al Apararii a remarcat un nou record din septembrie pentru pierderile zilnice in randul fortelor ruse din Ucraina de la inceputul invaziei: pierderile medii zilnice pentru armata rusa s-au ridicat la 1.271 de soldati (ucisi si raniti).

Septembrie 2024 a fost cea mai „sangeroasa” luna pentru armata rusa din aproape trei ani, a informat Politico pe 10 octombrie.

Potrivit oficialilor Pentagonului, pierderile din recentele operatiuni ofensive din Donbas au crescut numarul total de decese si raniri in randul armatei ruse la peste 600.000.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: